ΜΑΓΑΖΙΑ

Μελιγαία: Όλη η Ελλάδα σε 25 m2

Γυρίζουν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη για να γεμίσουν τα ράφια τους!

25.10.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Μελιγαία: Όλη η Ελλάδα σε 25 m2

Η Χαρά Μαθιουδάκη και ο σύζυγός της Κώστας Κεφαλάς, οδοντοτεχνίτες και οι δύο, με δουλειά στρωμένη, αποφάσισαν να κάνουν το μεράκι τους… παντοπωλείο. Το άνοιξαν στην Καλλιθέα και το έβγαλαν «Μελιγαία». Γυρίζουν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη για να γεμίσουν τα ράφια τους με μέλι από το Ροδάκινο Κρήτης, ψωμί από τα Βασιλικά της Εύβοιας, αυγά από τον Ψηλορείτη, αλείμματα από την Κοζάνη, υπέροχα τυριά παραγωγών μικρών και μερακλήδων, που δεν βρίσκουμε εύκολα αλλού, όπως καπνιστό κεφαλοτύρι και παλαιωμένες γραβιέρες από τον Μυλοπόταμο, τουλουμοτύρια και κατσικίσια τυριά από την Κάρυστο. Η Κρήτη έχει βέβαια την τιμητική της – βρίσκουμε από μυρωδικά και αφεψήματα από τα Ζωνιανά, εξαιρετικά παξιμαδάκια, βουτήματα και κρασοκούλουρα από την Ανώπολη Σφακίων μέχρι πρόβειο γιαούρτι και παρθένο ελαιόλαδο από το Ρέθυμνο. Η Χαρά θα σας κεράσει τη σπιτική βυσσινάδα της και τα υπέροχα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, ενώ ο Κώστας δεν θα σας αφήσει να φύγετε χωρίς έναν μεζέ από απάκι και μια ρακή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών