ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Milos του Χίλτον

Μην το πείτε πουθενά πως δώσατε μόλις 25 € για ένα πλήρες μενού στο πολυτελές εστιατόριο...

28.04.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Milos του Χίλτον

Μην το πείτε πουθενά πως δώσατε μόλις 25 € για ένα πλήρες μενού στο πολυτελές εστιατόριο…

Η θέση: Εντός του ξενοδοχείου Χίλτον με ανεξάρτητη είσοδο παραπλεύρως από τη Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Η ατμόσφαιρα: Πολυτέλεια και άνεση στη σωστή αναλογία. Οι σερβιτόροι θα σας περιποιηθούν με εξαιρετική ευγένεια χωρίς να σας κάνουν να αισθανθείτε άβολα με το «στήσιμο» και την επισημότητα που κάποιες φορές προσφέρεται σε μεγάλες δόσεις στα εστιατόρια πολυτελείας. Μπορείτε να φορέσετε τουαλέτα ή το τζιν σας, κανείς δεν θα εκπλαγεί ή τουλάχιστον δεν θα το δείξει. Θα συναντήσετε γνωστούς (επιχειρηματίες, ηθοποιούς, ανθρώπους των media) αλλά και «κανονικούς» ανθρώπους.

Το φαγητό: Αν το αντέχετε οικονομικά, ανοίξτε τον κατάλογο και διαλέξτε ό,τι σας ταιριάζει περισσότερο. Δεν θα χάσετε, αφού όλα τα πιάτα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, δικαιώνοντας την παγκόσμια φήμη του εστιατορίου. Αν, όμως, δεν μπορείτε να διαθέσετε 60-80 € το άτομο για ένα δείπνο, μην απογοητεύεστε.
Το Milos έχει καθιερώσει μενού 4 πιάτων με γλυκό με 25 €, διατηρώντας πάντα την ίδια ποιότητα. Διαλέξτε, λοιπόν, λαυράκι sashimi με οξύμελι, τσίλι και εστραγκόν ή σαλάτα αβοκάντο με σολωμό και καϊμάκι γιαουρτιού για πρώτο, γαριδάκι ψητό στο μαντέμι με ταραμοσαλάτα ή σαλάτα κολοκυθιού με καπνιστό χέλι και ξινομυζήθρα για δεύτερο και ψητό χταπόδι με κάππαρη και ρεβύθια ή βελουτέ από φασόλια Καστοριάς και βουβαλίσιο καβουρμά για τρίτο. Όλα άκρως ενδιαφέροντα και νοστιμότατα. Η μόνη μου ένσταση στα κύρια πιάτα (υπάρχουν τρεις επιλογές) είναι το γαΐς τυρί με το οποίο ήταν σκεπασμένα τα μπιφτεκάκια σχάρας που διάλεξα. Ακόμα και αν το συγκεκριμένο τυρί είναι εξαιρετικό, βρήκα το συνδυασμό κάπως παλαιομοδίτικο και βαρύ, ειδικά μετά από τρία πρώτα πιάτα. Τα άλλα κύρια (σολωμός σχάρας με άγρια χόρτα και κριθαράκι με βασιλικό, ντομάτα και ξινομυζήθρα) είναι κατά γενική ομολογία καλοφτιαγμένα και νόστιμα.

Ο λογαριασμός: Αν διαλέξετε το μενού, θα πληρώσετε 25 ευρώ το άτομο συν ό,τι πιείτε. A λα καρτ θα σας κοστίσει από 60 έως και 100 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Προσφέρει πολλές και καλές επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ. Κυριακή βράδυ, κλειστά. Παρκάρετε πίσω από το Χίλτον ή στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Το βράδυ μπορείτε να δώσετε το αυτοκίνητό σας στον παρκαδόρο στην είσοδο.

Βασιλίσσης Σοφίας 46, ξενοδοχείο Hilton, τηλ.: 210-72.44.400.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών