ΑΓΟΡΑ

Μυρσίνη

Κρητικά -και όχι μόνο- προϊόντα σε ένα μικρό μαγαζί στην Ηλιούπολη που ανανεώνει συνεχώς την γκάμα του.

29.06.2011| Updated: 25.06.2021
Μυρσίνη

Κρητικά -και όχι μόνο- προϊόντα σε ένα μικρό μαγαζί στην Ηλιούπολη που ανανεώνει συνεχώς την γκάμα του.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Στις παρυφές της Ηλιούπολης, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Υμηττού, το κρητικό παντοπωλείο της Στέλλας Λασιθιωτάκη στεγάζεται στο χώρο όπου επί δεκαετίες βρισκόταν η ταβέρνα της μητέρας της. Η ιδιοκτήτρια, με εμπειρία χρόνων στο λιανεμπόριο, πήρε προ καιρού την απόφαση να κάνει τη δική της επιχείρηση και να συγκεντρώσει στο μικρό, φωτεινό μαγαζί τα καλύτερα προϊόντα της πατρίδας της, της Κρήτης, ρίχνοντας όμως επιλεκτικές ματιές και σε άλλες γωνιές της χώρας, όπως, ας πούμε, στη Σκόπελο, από όπου και η κατά το άλλο ήμισυ καταγωγή της. Ευγενική και πάντα χαμογελαστή, σε υποδέχεται στο μαγαζί σαν να ανοίγει το σπίτι της σε καλοδεχούμενο μουσαφίρη. Και, κάθε φορά που μπαίνεις, όλο και κάτι καινούριο θα ανακαλύψεις στα ράφια.

Τι ψωνίζουμε: Η Κρήτη στο πιάτο. Θα βρείτε όλη την ποικιλία συμβατικών και βιολογικών τυριών του Τζουρμπάκη, τη γραβιέρα και τον ξερό ανθότυρο του παραγωγού Μασαούτη από το Ηράκλειο και τις γραβιέρες Γασπαράκη από το Ρέθυμνο, ξινομυζήθρες, στάκα και ξύγαλο Σητείας. Επίσης, βαρελίσια φέτα και κασέρι του παραγωγού Έξαρχου από τα Τρίκαλα, υπέροχο κατσικίσιο λευκό τυρί Χαλκιδικής, μελίχλωρο και καλαθάκι Λήμνου, βουβαλίσιο τυρί και βούτυρο του Μπέκα από την Κερκίνη και γραβιέρα Νάξου. Από αλλαντικά, λουκάνικα με σταμναγκάθι, με γραβιέρα ή ξιδάτα, και απάκι κλασικό, κοτόπουλου και αγριογούρουνου. Στην κατάψυξη, σκοπελίτικες στριφτές τυρόπιτες και σφακιανές πίτες, όλα από μικρές οικοτεχνίες, χανιώτικη κρεατόπιτα Μανούσος και κατεψυγμένα θαλασσινά από τη Λήμνο. Στα ράφια βρήκαμε, το πρωτόλαδο Στατήρ, ελαιόλαδα και ελιές από Κρήτη και Λακωνία, μεγάλη ποικιλία από παξιμάδια, κυρίως κρητικά, ζυμαρικά από τη Μάνη, την Κρήτη και τη Μακεδονία, κρητικό ξινόχοντρο από διαφορετικούς παραγωγούς, όλη τη γκάμα προϊόντων Μανούσος, τις σάλτσες και τα αλείμματα φέτας «Γης Εργον», τις σαλάτες και τους μεζέδες «Πιτένης», υπέροχα πέστο ρόκας, σπανακιού και δυόσμου «Αμβροσία», μέλια κρητικά και πελοποννησιακά και χύμα όσπρια από τη Μακεδονία. Τέλος, μην φύγετε χωρίς να πάρετε αυθεντική χύμα ρακή και κρητικά βοτάνια.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών