ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Νικόλας της Σχοινούσας

Φρέσκο ψάρι σε περιβάλλον που απέχει παρασάγκας από τυπική ψαροταβέρνα, με λινά τραπεζομάντηλα, κολονάτα ποτήρια και αστραφτερά σερβίτσια.

27.03.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Νικόλας της Σχοινούσας

Φρέσκο ψάρι σε περιβάλλον που απέχει παρασάγκας από τυπική ψαροταβέρνα, με λινά τραπεζομάντηλα, κολονάτα ποτήρια και αστραφτερά σερβίτσια.

Η θέση: Η γνωστή ψαροταβέρνα των Κυκλάδων μετανάστευσε στην μεγαλούπολη και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. Από την τζαμαρία, βλέπεις θάλασσα. Το καλοκαίρι πιάσε τραπέζι στη βεράντα που μοιάζει με κουπαστή πλοίου.

Η ατμόσφαιρα: Πολυτελής διακόσμηση, με μεγάλες τζαμαρίες, λινά τραπεζομάντιλα, μασίφ ξύλινα τραπέζια, αστραφτερά σερβίτσια και εντυπωσιακό, λουστραρισμένο ντεκ, που φυσικά παραπέμπουν σε αστικό εστιατόριο και όχι σε ψαροταβέρνα στις Μικρές Κυκλάδες. Βάλτε τα (σχεδόν) καλά σας.

Το φαγητό: Η σούπα του Νικόλα, με ροφό και πετρόψαρα, είχε υπερβολή· στη νοστιμιά. Το ίδιο και η φρέσκια τηγανητή καραβιδόψυχα με ελαφρώς καυτερή σάλτσα από τσίλι. Σπιτικά φτιαγμένος και ισορροπημένος ως προς το ξίδι του ήταν ο μαρινάτος γαύρος. «Το κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες που παραγγείλατε είναι πιάτο-σουξέ», μας πληροφόρησε η ευγενέστατη κοπέλα στο σέρβις. Πράγματι. Σωστά βρασμένο και χυλωμένο, εξαιρετικά αρωματικό. Η συναγρίδα ήταν τέλεια ψημένη και ζουμερή.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσουμε 40 € – 45 € το άτομο, χωρίς κρασί.

Η κάβα: Ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών, με επιλογές από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Θα το βρείτε ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας, αλλά καλύτερα κάντε τηλεφωνική κράτηση, ιδιαίτερα τα Σαββατόβραδα. Πάρκινγκ θα βρείτε εύκολα και τσιγάρο βεβαίως επιτρέπεται στους εξωτερικούς χώρους.

Διαδόχου Παύλου 48, Γλυφάδα, τηλ.: 210-89.49.550.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών