ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο πύργος του δούκα

Ουκρανικές γεύσεις σε φολκλόρ περιτύλιγμα και πολυεθνικό κοινό. Αν το ρίξετε έξω με τη βότκα, η μικρή πίστα του μαγαζιού θα σας φανεί πολύ δελεαστική.

30.03.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Ο πύργος του δούκα

Ουκρανικές γεύσεις σε φολκλόρ περιτύλιγμα και πολυεθνικό κοινό. Αν το ρίξετε έξω με τη βότκα, η μικρή πίστα του μαγαζιού θα σας φανεί πολύ δελεαστική.

Η θέση: Σε έναν πεζόδρομο της πλατείας Βικτωρίας, σε μια από τις πιο πολυφυλετικές γειτονιές της σημερινής Αθήνας.

Η ατμόσφαιρα: Το κτίριο αυτό ήταν το ξενοδοχείο «Κρυστάλ» και στη γερμανική Κατοχή στέγαζε την Ειδική Ασφάλεια. Εδώ ανακρίθηκε, βασανίστηκε απάνθρωπα και δολοφονήθηκε η Ηλέκτρα Αποστόλου, μέλος της ΕΠΟΝ. Τα μαθήματα νεότερης ιστορίας στα δίνει η ιδιοκτήτρια Ουκρανή Ναταλία! Το μαγαζί της είναι λιτό, χωρίς αυλή ή έστω κάποιον μικρό, ανοιχτό χώρο. Με λίγα τραπέζια, διακοσμημένα με μαμαδίστικο τρόπο και στυλ φολκλόρ.

Το φαγητό: Δοκίμασα μια  πλούσια σε γεύση, αυθεντική ρωσική σαλάτα, νόστιμη παντζαροσαλάτα με άφθονο σκόρδο (ίσως περισσότερο απ’ ό,τι άντεχα) και χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο υπέροχα, κάτι για το οποίο φημίζονται άλλωστε η ουκρανική και η ρωσική κουζίνα. Αυτό που ξεχώρισα όμως ήταν το κοτόπουλο Κίεβο. Τρυφερό ψαχνό κοτόπουλο, που το γεμίζουν με μυρωδικά, το πανάρουν κι όταν ψήνεται, κρατάει μέσα όλους τους χυμούς. Ολα αυτά συνοδευόμενα από ουκρανική βότκα, την καλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με τη Ναταλία.

Ο λογαριασμός: Με 20 € είσαι χορτάτος.

Η κάβα: Χύμα βότκα, χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Δευτέρα κλειστά. Το παρκάρισμα στην πλατεία Βικτωρίας είναι μια αληθινή πρόκληση…

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών