ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ωδή στην ευρυματικότητα με τενόρο ένα αντζούρι

Μια πρώτη γεύση από το νέο μενού του εστιατορίου Salis.

28.07.2020| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Βίκυ Τσάτσαμπα
Ωδή στην ευρυματικότητα με τενόρο ένα αντζούρι
Μια πρώτη γεύση από το νέο μενού του εστιατορίου Salis
Τα Χανιά ήταν το πρώτο μου ταξίδι μετα-καραντίνας και η επίσκεψη στο καλό wine restaurant στο Παλιό Λιμάνι, απαραίτητη. Αλλαγή παραστάσεων σε μια πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική όαση.
Για το νέο μενού ο Afshin Molavi, δημιουργικός νους του Salis και σομελιέ με διεθνές αποτύπωμα, πειραματίστηκε με τα φρέσκα ζαρζαβατικά από τον κήπο του εστιατορίου δημιουργώντας πιάτα που υμνούν την απλότητα και τη μαγειρική οικολογία.
Ένα από αυτά η σαλάτα με αγγούρι. Στη βάση, δίνουν το έναυσμα για μια τραγανή μελωδία, το αγγούρι και το κρητικό ξυλάγγουρο, ατζούρι. Καμωμένα στο βάκιουμ διατηρούν την κρουστή τους σάρκα. Το φιλέ αμυγδάλου προσδίδει έξτρα υφή και σώμα. Το dressing που ως βάση έχει το ζουμί της φλούδας των αγγουριών αρωματίζεται με τζίτζερ και φρέσκια μέντα – πάλι από το μποστάνι – συμπληρώνει αρωματικά το πιάτο που θέλεις λίγο μετά την απογευματινή βουτιά. Tη σαλάτα συνοδεύσαμε με ένα μπολ διπλοτηγανισμένες πατάτες με σάλτσα αγιολί σκεπασμένη με ένα πάπλωμα σουμάκ – δείγμα της Ιρανικής καταγωγής του Afshin.
Θα επιστρέψουμε σύντομα με πλήρη αναφορά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών