ΜΑΓΑΖΙΑ

Παγωτό όλο το χρόνο! Γιατί όχι;

Το μικρούλι ποιοτικό παγωτατζίδικο του Παγκρατίου, το Maraboo, στην πιάτσα της Αρχελάου, δεν μας αφήνει να ξεμείνουμε από σούπερ νόστιμο παγωτό ούτε το χειμώνα. Κάθε …

27.11.2020| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: @alinalefa
Παγωτό όλο το χρόνο! Γιατί όχι;

Το μικρούλι ποιοτικό παγωτατζίδικο του Παγκρατίου, το Maraboo, στην πιάτσα της Αρχελάου, δεν μας αφήνει να ξεμείνουμε από σούπερ νόστιμο παγωτό ούτε το χειμώνα. Κάθε εβδομάδα, ακόμα και εν μέσω καραντίνας, παράγουν μικρές ποσότητες ολόφρεσκο παγωτό, συνταγές ιταλικού τζελάτο με ελληνικό γάλα και εποχικές πρώτες ύλες. Όπως όλα τα σορμπέ τους, έτσι και το αχλάδι που έβγαλαν ήταν όλο φρούτο, φυσικά γλυκό, τόσο όσο. Το φυστικοβούτυρο είναι σταθερή αξία, όπως και το ανθόγαλα ή η στρατσιατέλα για τους ρέκτες του διαχρονικού. Στην ποσότητα που επιθυμείτε, μια, δυο ή τρεις γεύσεις, έρχονται σπίτι μας. Ας μου επιτραπεί να σταθώ εκτός από την νοστιμιά, και σε ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, που ισχύει για τις μικρές καλές επιχειρήσεις. Γιατί να πάρει κάποιος παγωτό μέσα στο χειμώνα, ίσως αναρωτηθείτε. Αυτοί οι άνθρωποι της εστίασης, όπως και άλλων κλάδων, κάνουν μεγάλο αγώνα και πολύ κόπο να σταθούν στα πόδια τους με όλες τις τρέχουσες δυσκολίες και χρειάζεται να επανεφεύρουν τον εαυτό τους πολλές φορές σε μια περίοδο που η δύναμη δεν περισσεύει. Μέσα σε όλα που έχουμε να σκεφτούμε, ας σκεφτούμε και αυτούς, που ίσως προσπερνούσαμε κάποιον άλλο χειμώνα. Εν προκειμένω, το παγωτό ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, καμιά εποχή του χρόνου. Αυτούς τους μήνες κάνει περισσότερο καλό από αυτό που φανταζόμαστε. Και επίσης, μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε τα παγωτά του καλοκαιριού από τώρα. Τα μπάνια, λίγο αργότερα.

Αρχέλαου 17, Παγκράτι, τηλ. 210-7247037

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών