ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρίμα Πλώρα: Πάει ο αχινός με αβοκάντο;

Ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, σέρβις αξιώσεων και ψαροφαγία για εύσημα.

01.02.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Πρίμα Πλώρα: Πάει ο αχινός με αβοκάντο;

Ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, σέρβις αξιώσεων και ψαροφαγία για εύσημα.

Η θέση: Στον Κουπέ, μπροστά στην θάλασσα.

Η ατμόσφαιρα: Σίγουρα το καλοκαίρι είναι η περίοδος που θα το απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο, καθώς απλώνεται μπροστά του το πέλαγος, ωστόσο και το χειμώνα στην κουζίνα τους έχει μπουνάτσα. Πολυτελές λόγω ποιότητας και όχι λόγω εξόφθαλμου διάκοσμου.

Το φαγητό: Έχει πενήντα έξι άτομα προσωπικό στην υψηλή τουριστική περίοδο, βρίσκεται στην κορυφή των εστιατορίων της πόλης και μέσα στα πρώτα καλύτερα του νησιού. Σεφ και ιδιοκτήτης ο αυστηρός με την ποιότητα Μιχάλης Μαλανδράκης, επί ποδός ολοχρονίς πασχίζει να φτάνουν στο κατώφλι του υλικά πρώτης τάξης. Κρέας ναξιώτικο, βιολογικές ντομάτες, σολομός πιστοποιημένα μη μεταλλαγμένος, δικό τους ζυμωτό ψωμί, που έρχεται ως καλωσόρισμα με ντόπιο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Δημιουργική κουζίνα, αποτέλεσμα των ιδεών που υλοποιήθηκαν από την ικανή ομάδα των μαγείρων του χωρίς να κακοποιηθεί η πρώτη ύλη: ριζότο με μελάνι σουπιάς και άγριο σταμναγκάθι, με κατσικίσιο τυρί νιώτικο ωρίμανσης 26 μηνών, μπρουσκέτες με αυγά αχινού, αβοκάντο και φύκια από τη Γραμβούσα, ροφός ή άλλο φρέσκο μεγάλο ψάρι φρικασέ με άγρια φθινοπωρινά χόρτα. Λειτουργεί και sushi bar, αρκετά αξιόλογο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 30 ευρώ το άτομο, που μπορεί να φτάσουν τα 45 ευρώ αν επιλέξετε κάποιο μεγάλο ψάρι ημέρας.

Η κάβα: Μεγάλη λίστα κρασιού, με προτίμηση στα τοπικά οινοποιεία και καλή τιμολόγηση.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Διαθέτει άνετο πάρκινγκ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών