ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Sale bianco

Γενναιόδωρες μερίδες... ιταλικής κουζίνας στη Γλυφάδα.

01.04.2011| Updated: 16.02.2024
Sale bianco

Γενναιόδωρες μερίδες… ιταλικής κουζίνας στη Γλυφάδα.

Η θέση: Σε ένα παράλληλο στενό της Μεταξά (ο κεντρικός δρόμος από όπου διέρχεται το τραμ), από την επάνω πλευρά, ανάμεσα στις οδούς Δούσμανη και Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ατμόσφαιρα: Καθαρή, με κυρίαρχο χρώμα το μπεζ και δευτερευόντως το πορτοκαλί. Τζαμαρία που ανοίγει όταν ζεσταίνει ο καιρός. Όταν είναι γεμάτο, τα τραπέζια φαίνονται περισσότερο κοντά από όσο θα ήθελε κάθε παρέα. Καρέκλες που ευνοούν την πολύωρη παραμονή στο τραπέζι. Η μουσική, αν υπάρχει, περνά απαρατήρητη.

Το φαγητό: Ο Σικελός σεφ Σαλβατόρε Αντολίνα συνθέτει ένα μενού πληθωρικών γεύσεων, αναπόφευκτα μακαρονοκεντρικών. Τα πρώτα και οι σαλάτες δείχνουν να προσαρμόζουν την ποσότητα τους ανάλογα με το σε πόσους απευθύνονται – κανένας στο τραπέζι δεν μένει χωρίς να σερβιριστεί και δεύτερη φορά. Μας πρότειναν την πράσινη σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα, μανιτάρια και μοσχαρίσια φιλετάκια και χαρήκαμε πολύ που τους ακούσαμε. Νόστιμα πολύ τα φρέσκα νιόκι με κομματάκια κοτόπουλο, μπρόκολο, σκόρδο και κρέμα με κάρι, όπως και τα λιγκουίνι με θαλασσσινά, δεντρολίβανο και λευκό κρασί. Καλοφτιαγμένο το ριζότο με κομματάκια από φιλέτο μοσχαριού, γκοργκοτζόλα και κόκκινο κρασί. Παραφορτωμένο κάπως το κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και προσούτο, σάλτσα λευκού κρασιού και πουρέ πατάτας για συνοδεία. Το καλό είναι ότι τίποτα δεν είναι «προκατασκευασμένο», οπότε μπορούμε να ζητήσουμε την εξαίρεση κάποιων υλικών, π.χ. του πανταχού παρόντος σκόρδου. Τα γλυκά (τιραμισού, σοκολατένιο σουφλέ κ.λπ), πάντως, χρήζουν βελτιώσεως.

Ο λογαριασμός: Με 40 € το άτομο μαζί με κρασί, θα φύγετε σκασμένοι από το φαΐ.

Η κάβα: Περίπου 20 ελληνικές και άλλες τόσες ιταλικές ετικέτες κρασιού, ταιριαστές με το επίπεδο της κουζίνας.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τη 1 το βράδυ, εκτός από τη Δευτέρα που είναι ανοιχτό 18.00-01.00. Τα Σαββατοκύριακα καλύτερα να κάνετε κράτηση. Ζητήστε ιδανικά τη ροτόντα που βρίσκεται στην τζαμαρία ή ένα από τα μπροστινά τραπέζια. Σε εκείνα που βρίσκονται προς την κουζίνα ενδέχεται να σας σκουντάνε περνώντας οι σερβιτόροι, τους οποίους δεν θα μπορέσετε να μαλώσετε, καθότι είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί. Πάρκινγκ σχετικά εύκολο στους γύρω δρόμους αλλά και μπροστά στο μαγαζί.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών