ΕΞΟΔΟΣ

Selene Meze and Wine

Στο αδερφάκι της διάσημης Σελήνης θα φάτε απλά, αλλά όχι απλοϊκά

19.05.2017

Στο αδερφάκι της διάσημης Σελήνης θα φάτε απλά, αλλά όχι απλοϊκά

Η θέση: Στον Πύργο Καλλίστης, λίγα μέτρα από το πάρκινγκ της πλατείας του χωριού, δίπλα στο μουσείο Santorini from the past, στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο. Αδερφάκι του διάσημου Selene, βρίσκεται στον πρώτο όροφο και κοιτάει τον κάμπο.

Η ατμόσφαιρα: Στο μπαλκόνι τα βράδια του καλοκαιριού είναι χάρμα. Η επίπλωση και το στυλ μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, η εξυπηρέτηση όμως όχι. Τα μεσημέρια καλύτερα να πιάσετε μια θέση εντός, που είναι σχετικά δροσερά, καθώς ο ήλιος κοιτάζει το μπαλκόνι κατάματα. Χαμηλή μουσική, ευχάριστη διάθεση, φροντισμένες λεπτομέρειες που εξασφαλίζουν, πέραν του φαγητού, ένα υπέροχο γεύμα.

Το φαγητό: Ο Βασίλης Ζαχαράκης, διακριτικός και πολύ ικανός μάγειρας, έχει αναλάβει φέτος την κουζίνα του έντεχνου μεζεδοπωλείου. Υπηρετεί εξαιρετικά την ιδέα του απλού, αλλά όχι απλοϊκού φαγητού, με εμμονή στα τοπικά και κυκλαδίτικα υλικά, μια φιλοσοφία που υποστηρίζουν γενικότερα τα εστιατόρια του Γιώργου Χατζηγιαννάκη εδώ και 32 χρόνια. Ο κατάλογός του είναι μικρός, σφιχτός, με δέκα ορεκτικά και δέκα κυρίως, που προτείνονται όλα για την μέση του τραπεζιού. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουμε το «παπουτσάκι από τον τόπο σου», με λευκή μελιτζάνα, σαντορινιό λουκάνικο, αυγό στους 65°C και σάλτσα ντομάτας, πληθωρικό, ποίημα. Σερβίρουν ακόμα ψάρι ημέρας γούνα, χταπόδι με κρέμα φάβας, σταμναγκάθι και παντζάρι και ένα ντολμαδάκι τόνου με κινόα, μυρωδικά, μαραθόριζα και πράσινη ταραμοσαλάτα.

Στα κυρίως, πιο ρουστίκ γεύσεις, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο εμφανίζονται ξαλαφρωμένες από σάλτσες, «σουλούδικο», ζουμερό πιάτο είναι οι χυλοπίτες με σύγκλινο, μανιτάρια και τυρί Σαν Μιχάλη και η ρεβιθάδα η σιφνέικη με αρνάκι, τυλιγμένη σε χωριάτικο φύλλο, ένα εναλλακτικό κλέφτικο. Περίτεχνα επιδόρπια, της σύγχρονης πατισερί.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε όχι περισσότερα από 35€ το άτομο, με εμφιαλωμένο κρασί.

Η κάβα: Μόνο Σαντορινιό κρασί από τα τοπικά οινοποιεία, με μια λίστα κομμένη και ραμμένη μαεστρικά από την ενορχηστρώτρια του εστιατορίου Γεωργία Τσάρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Πριν το γεύμα και κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να μυηθείτε σε γευσιγνωσία ελαιόλαδου ή να κάνετε μαθήματα ελληνικής κουζίνας. Ανοιχτό καθημερινά 19.00- 23.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών