ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τιρμπουσόν

Εκσυγχρονισμένα παραδοσιακά σε ένα νεανικό εστιατόριο στoν Κεραμεικό.

25.05.2011| Updated: 16.02.2024
Τιρμπουσόν

Εκσυγχρονισμένα παραδοσιακά σε ένα νεανικό εστιατόριο στoν Κεραμεικό.

Η θέση: Σε ένα ήσυχο σημείο της Κωνσταντινουπόλεως, πλάι στις γραμμές του τρένου, ανάμεσα σε γκαράζ και συνεργεία αυτοκινήτων. Όπως κατεβαίνεις την Ιερά Οδό δεξιά. Εδώ Κεραμεικός.

Η ατμόσφαιρα: Λευκά τραπέζια, καρέκλες καφενείου από λακαριστό ξύλο, χάρτινα σουπλά που λειτουργούν ως κατάλογοι για τα ποτά, καθόλου δήθεν, με απλό γούστο. Στη μέση μια μεγάλη κολόνα, ντυμένη με αφίσες εναλλακτικών πολιτιστικών δρώμενων του κέντρου και στο ταβάνι ένα τεράστιο φωτιστικό από άδεια μπουκάλια. Έκκεντρα, μια μακρόστενη, σκεπαστή αυλίτσα, για τους καπνίζοντες.

Το φαγητό: Ελληνικά μαγειρεύει το εστιατόριο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει και μια καλή εκδοχή ριζότο, νόστιμου και σωστά χυλωμένου. Δοκιμάσαμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια με μυρωδικά και κουκουνάρι, δροσερά και εύγευστα και τα ψητά λαχανικά σχάρας, ένα πιάτο που παίρνουμε κάθε φορά που ερχόμαστε. Ενδιαφέροντα και καλοφτιαγμένα ήταν τα πιάτα ημέρας, ντολμαδάκια και κόκκορας κρασάτος. Ακόρεστοι, συνεχίσαμε με κοτόπουλο και μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος στη σχάρα, καλοψημένα και τα δύο και ζουμερά, συνοδευμένα με πατάτες τηγανητές, χοντροκομμένες, πασπαλισμένες με κεφαλοτύρι. Μικρό παράπονο το κάπως αργό σέρβις σε μέρα που τα γεμάτα τραπέζια ήταν μόλις τρία.

Ο λογαριασμός: Πληρώσαμε 30 ευρώ το άτομο, για πέντε πιάτα συνολικά και δύο μπίρες.

Η κάβα: Κρασί εμφιαλωμένο και χύμα, ούζο, τσίπουρο και ενδιαφέρουσες μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά από τις 6 μ.μ έως τη 1 π.μ. Σαββατοκύριακα είναι ανοιχτά από τις 2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά. Η στάθμευση στην περιοχή είναι δύσκολη τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, τις άλλες μέρες όμως δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών