ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το εστιατόριο του Imaret (Καβάλα)

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου-μνημείου στην παλιά πόλη της Καβάλας, με τη γοητευτική θέα και την ανατολίτικη αύρα, προσφέρεται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

12.08.2013| Updated: 16.02.2024
Το εστιατόριο του Imaret (Καβάλα)

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου-μνημείου στην παλιά πόλη της Καβάλας, με τη γοητευτική θέα και την ανατολίτικη αύρα, προσφέρεται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η θέση: Το ξενοδοχείο «Imaret» βρίσκεται στον όρμο της Παναγιάς, στην παλιά πόλη της Καβάλας. Αφήνετε το αυτοκίνητο στο λιμάνι, περπατάτε δέκα λεπτά, ανηφορίζετε την οδό Πουλίδου και θα το βρείτε στο δεξί σας χέρι.


Η ατμόσφαιρα: Αισθάνεσαι ότι παίζεις σε χολιγουντιανή ταινία, ειδικά αν πας βράδυ. Όχι τόσο από τη χλιδή, αλλά από το σκηνικό. Όλη η πόλη φωτισμένη μπροστά σου, σαν μια κινούμενη καρτ-ποστάλ. Ακούς τους γλάρους και το μυαλό σου πετάει στο Πόρτο, ενώ ταυτόχρονα τα φοινικοειδή δέντρα στις γλάστρες και οι κλασικές καφέ καρέκλες σε μεταφέρουν στη Βυρηττό. Ευρώπη ή Μέση Ανατολή, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι άθελα σου ταξιδεύεις. Βοηθάει ο χαμηλός φωτισμός, τα λιγοστά τραπέζια και το γεγονός ότι οι θαμώνες διατηρούν χαμηλά την ένταση της φωνή τους.


Το φαγητό: Ένα πολύ προσεγμένο μενού, βασισμένο σε λίγες προτάσεις, προσανατολισμένο κυρίως στη μεσογειακή κουζίνα. Έχει γίνει μια αξιόλογη προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν ελληνικά και ντόπια προϊόντα, όπως γαρίδες από την ιχθυόσκαλα της Καβάλας, τρούφα από τα Γρεβενά και ελιές από τη γειτονική Θάσο. Ξεκινήσαμε με μια δροσιστική σαλάτα ρεβυθιών, η οποία περιείχε λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί, και συνεχίσαμε με καρπάτσιο από φιλέτο μοσχαριού, συνοδευόμενο από φύλλα σαλάτας αρωματισμένα με σάλτσα μοσχολέμονου. Αν και πρόκειται για κλασικό πιάτο, καμιά φορά εξελίσσεται σε τραγωδία, είτε γιατί το μοσχάρι δεν είναι καλής ποιότητας είτε διότι δεν είναι σωστά κομμένο. Το συγκεκριμένο ορεκτικό είναι ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου όταν αποφασίζεις να το παραγγείλεις – απλώς λαχταριστό. Για κυρίως επιλέξαμε μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας και φρέσκες ταλιατέλες με γαρίδες και κονφί ντομάτας. Το μεν κρέας ήταν ιδανικά ψημένο, ζουμερό, οι δε ταλιατέλες ήταν λίγο παραπάνω βρασμένες από όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, δε σε ενοχλούσε γιατί οι γαρίδες ήταν τραγανές και η σάλτσα διακριτικά απλωμένη πάνω στα ζυμαρικά, ίσα για να δίνει τη γεύση. Το σουφλέ σοκολάτας με κρέμα παγωτού που πήραμε για επιδόρπιο ήταν το πιο κατάλληλο για να κλείσουμε τη βραδιά. Αρκετά χορταστικό για να το μοιράσουμε στα δύο, όχι τόσο γλυκό για να λιγωθούμε.

Ο λογαριασμός: Από 30 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό.

Η κάβα: Ικανοποιητική λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, περιορισμένη λίστα σε τσίπουρο και ούζο. Ασυνήθιστα αρκετές επιλογές σε ροζέ κρασί. Προτιμήσαμε το «Αιγαία» από το κτήμα Λαζαρίδη.

Επιπλέον πληροφορίες: Το σέρβις είναι εξαιρετικό. Γρήγορο, διακριτικό, πολύ ευγενικό και ενημερωμένο για τα πιάτα. Με άλλα λόγια, συμβουλευτείτε άφοβα τους σερβιτόρους για την παραγγελία σας. Έχουν δοκιμάσει όλα τα πιάτα κι αν τους περιγράψετε τι περίπου θέλετε, θα κάνουν την ιδανική επιλογή για σας. Είναι στα σκαριά μια συνεργασία με ένα από τα πιο επιτυχημένα και βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας. Αν συμβεί αυτό, η Καβάλα θα μπει αυτόματα στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας. Το «Imaret» είναι παλιό μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βρείτε χοιρινό στο μενού. Λειτουργεί μόνο με κρατήσεις. Ώρες λειτουργίας: 20.00 – 23.00 (δείπνο).

Imaret, Πουλίδου 6, Καβάλα, τηλ: 2510 620151.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών