ΜΑΓΑΖΙΑ

Το νέο κατάστημα Κωσταρέλου

Από τα Μεσόγεια στο κέντρο της Αθήνας, εκλεκτά τυροκομικά παραγωγής τους και μια γωνιά για καφέ, πρωινό και μεσημεριανό.

28.09.2015| Updated: 15.02.2024
Το νέο κατάστημα Κωσταρέλου

Από τα Μεσόγεια στο κέντρο της Αθήνας, εκλεκτά τυροκομικά παραγωγής τους και μια γωνιά για καφέ, πρωινό και μεσημεριανό.

Στο κέντρο του Κολωνακίου λειτουργεί από σήμερα το νέο παντοπωλείο της οικογένειας Κωσταρέλου. Στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ έστησαν ένα κατάστημα χαμηλού προφίλ, που λειτουργεί βασικά ως παντοπωλείο αλλά και ως cafe – dine in. Το βλέμμα τραβάει μια ξύλινη κατασκευή στον τοίχο, φτιαγμένη από κομμάτια βαρελιού, εμπνευσμένη από τα βαρέλια μέσα στα οποία καλουπώνεται και ωριμάζει η διάσημη φέτα τους ενώ και τα φωτιστικά είναι φτιαγμένα από τα μεταλλικά δαχτυλίδια των βαρελιών. Στην είσοδο υπάρχουν λίγα τραπέζια για να μπορεί κάποιος να απολαύσει υπέροχο καφέ και πρωινό, μεσημεριανό ή άλλο ελαφρύ γεύμα.Στραγγιστό γιαούρτι με μέλι, ανοιχτά σάντουιτς και σαλάτες στην μικρή κάρτα φαγητού, που έχει επιμεληθεί ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, συνδυάζοντας τα προϊόντα που υπάρχουν στο παντοπωλείο. Διατίθενται και για take- away, για όσους δεν έχουν χρόνο να καθίσουν.

Στο βάθος υπάρχουν τα ψυγεία, φορτωμένα με τα τυριά του τυροκομείου, αλλαντικά και μια βιτρίνα με αλίπαστα, καπνιστά ψάρια. Στα ράφια υπάρχουν ζυμαρικά, δημητριακά και ρύζι, σάλτσες, παξιμάδια επιλογές από μικρούς παραγωγούς, όπως και γλυκά κουταλιού, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, χαλβά του μπακάλη, βότανα και αφεψήματα, αναψυκτικά ενώ αρκετό χώρο καταλαμβάνει και η κάβα, που φιλοξενεί τόσο τα κρασιά του Κωσταρέλου όσο και άλλων Ελλήνων παραγωγών σε καλές τιμές. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δεν χρειάζεται πλέον να οδηγούμε μέχρι τα Μεσόγεια ή τα Βριλήσια για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα από το κατάστημά τους και επιπλέον που το Κολωνάκι απέκτησε ένα νέο φροντισμένο μαγαζί με νοστιμιές για κάθε ώρα. Θα το επισκεφθούμε ξανά σύντομα για να ολοκληρώσουμε το ρεπορτάζ του φαγητού. Καλές δουλειές!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών