ΜΑΓΑΖΙΑ

Το θυμάρι του Στρέφη

Μια καλαίσθητη γωνιά στα Εξάρχεια, με εκλεκτά προϊόντα από όλη τη χώρα.

24.03.2011| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Το θυμάρι του Στρέφη

Μια καλαίσθητη γωνιά στα Εξάρχεια, με εκλεκτά προϊόντα από όλη τη χώρα.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Στον αριθμό 51 της πασίγνωστης Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, η Μαρία και ο Θοδωρής Κοκκινάκης, έχουν ανοίξει ένα εξαιρετικά καλόγουστο κατάστημα με πολλά εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη τη χώρα. Η επιλογή γίνεται από τους ίδιους, παρακολουθώντας εκθέσεις αλλά κυρίως ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα, για να γνωρίσουν μικρούς παραγωγούς, να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους και να τα φέρουν στο μαγαζί τους. Η φιλοσοφία του Θοδωρή και της Μαρίας είναι ότι η τροφή δίνει χαρά, δεν χρειάζεται μόνο για να γεμίσει το στομάχι και μάλλον αυτό τα λέει όλα.

Τι ψωνίζουμε: Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από τυριά, όσπρια, τουρσιά, ζυμαρικά, ψαρομεζέδες και όλα όσα γεμίζουν ένα κλασικό παντοπωλείο. Τα ζυμαρικά παρασκευάζονται από γυναικείους συνεταιρισμούς στη Μακεδονία και τα Άγραφα, το μέλι από χαρούπι ή φασκόμηλο συλλέγεται στην Κρήτη, ο μαστιχωτός χαλβάς έρχεται από τη Δράμα, το γιαούρτι και το κατσικίσιο γάλα στα Βαρδούσια. Εντυπωσιακές είναι οι σπιτικές σαλάτες, πατατοσαλάτα, παντζαροσαλάτα, ρώσικη και τα ντολμαδάκια από τον γυναικείο συνεταιρισμό της Θήβας. Γραβιέρες από την Κρήτη, τη Νάξο, τη Σάμο, τον Φενεό, σφέλα από τη Μεσσηνία, τυρός λαδένιος καρυκευτός Θεσσαλονίκης κι αν είστε σε δίαιτα δοκιμάστε τσαλαφούτι. Το Θυμάρι διαθέτει και μια ευφάνταστη κάβα, επιλέξτε σίγουρα κάποιο από τα βιολογικά του.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών