ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tutti a Tavola

Ιταλικός αέρας στο κέντρο της Αθήνας.

25.02.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Tutti a Tavola

Ιταλικός αέρας στο κέντρο της Αθήνας.

Η θέση: Στην κεντρική και γνωστή οδό Σπευσίπου του Κολωνακίου στον αριθμό 8, 5 μόλις λεπτά περπάτημα από την στάση του μετρό «Ευαγγελισμός».

Η ατμόσφαιρα: Στο Tutti a Tavola («Ολοι στο τραπέζι» δηλαδή), που επέστρεψε στην αθηναϊκή εστίαση, στο ίδιο υπόγειο στο Κολωνάκι όπου είχε γίνει για πρώτη φορά γνωστό το 1996, σ’ ένα χώρο με λίγα τραπέζια και ατμόσφαιρα μεταμοντέρνας τρατορίας, ο Αντόνιο Τουτέρα και ο Δημήτρης Αναστόπουλος ετοιμάζουν καθημερινά μεσογειακά πιάτα στην ιταλική τους εκδοχή.

Το φαγητό: Από το βιτέλο τονάτο καταλαβαίνεις αν ένα εστιατόριο είναι ιταλικό. Είναι απλό πιάτο, αλλά θέλει μαστοριά να βρεις τη σωστή ισορροπία μεταξύ μοσχαριού και σάλτσας τόνου. Εδώ τα έχουν πάει αρκετά καλά. Από τα πρώτα, εκτός από το βιτέλο τονάτο, δοκιμάσαμε επίσης τα στικ κολοκυθιού που μαραίνονται ελαφρώς στο τηγάνι μαζί με μανιτάρια πορτσίνι και τελειώνουν με λάδι τρούφας· ήταν ελαφριά, νόστιμα και αρωματικά. Συνεχίσαμε με εξαιρετική καρμπονάρα με τραγανή πανσέτα και κρεμώδη σάλτσα -χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος εννοείται- και τρυφερό, εξαιρετικά μαγειρεμένο, οσομπούκο με ριζότο μιλανέζε. Από τα πιάτα ημέρας διαλέξαμε μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες, ντομάτα, κάππαρη και κρασί. Το δείπνο έκλεισε με παγωμένη γκράπα!

Ο λογαριασμός: Υπολογιστέ περί τα 30 – 35 ευρώ κατά άτομο.

Η κάβα: Οι θαμώνες αγαπούν το εξαιρετικής ποιότητος house wine του οινολόγου Στέλιου Λογοθέτη το οποίο «έρχεται» κατευθείαν από το οινοποιείο του. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Chardonnay Μαλαγουζιά και Cabernet Syrah.

Επιπλέον πληροφορίες: Η κουζίνα του Tutti a Tavola λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Δευτέρα έως Παρασκευή: 19.00 μ.μ. – 01.00 π.μ. Σάββατο: 14.00 μ.μ. – 01.00 π.μ. και Κυριακή: 18.00 μ.μ. – 00.00 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών