ΜΑΓΑΖΙΑ

Στο Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης

Δύο έμπειροι Σαλονικιοί μπακάληδες φέρνουν πολίτικες και άλλες λιχουδιές που ξεχωρίζουν.

10.06.2011| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Στο Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης

Δύο έμπειροι Σαλονικιοί μπακάληδες φέρνουν πολίτικες και άλλες λιχουδιές που ξεχωρίζουν.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Ο Γιώργος και η Ζωή Σωτηριάδη, τρίτη γενιά στο χώρο της μπακαλικής, όχι μόνο συνεχίζουν επάξια την παράδοση του παππού Κοσμά, ονομαστού παντοπώλη στην αγορά του Μοδιάνο, αλλά πηγαίνουν το «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» ένα βήμα παραπέρα. Σπάνια και εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, σε ένα αισθητικά ξεχωριστό χώρο που συνδυάζει το κλασικό μπακάλικο με το σύγχρονο deli. Μερακλήδες και υπεύθυνοι επαγγελματίες αποδεικνύουν ότι, ακόμη και εν μέσω κρίσης, το καλό επιβιώνει και ξεχωρίζει.

Τι ψωνίζουμε: Εδώ, την τιμητική τους έχουν τα καπνιστά και τα καλούδια της Πόλης, καθώς και εκλεκτά αλλαντικά και τυριά. Θα βρείτε καλή λακέρδα από την Πόλη, αρμένικα σουντζούκια, καβουρμά βουβαλίσιο Θράκης, τσίρο από την Προποντίδα, καπνιστό χέλι Χαλκιδικής, λικουρίνους από το Πόρτο Λάγος, χαβιάρια από την κεντρική Ασία και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, παστουρμάδες, μανιάτικο σύγλινο και λουκάνικα. Σας περιμένει, επίσης, μια τεράστια ποικιλία από ισπανικά και ιταλικά αλλαντικά, εκλεκτά λουκάνικα Βαυαρίας και ελληνικά -και όχι μόνο- παραδοσιακά τυριά. Στα ασιατικά και απωανατολίτικα προϊόντα, η ποικιλία είναι απλώς ατελείωτη, για να μην αναφέρουμε τις μαρμελάδες, τα γλυκά, τις σάλτσες, τα τουρσιά και τα παξιμάδια από καλές ελληνικές οικοτεχνίες. Φέρνουν ακόμη μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα από κάθε γωνιά της γης, καπνιστούς σολομούς, αποξηραμένα μανιτάρια, και, τέλος, γλυκίσματα για απαιτητικούς ουρανίσκους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών