ΜΑΓΑΖΙΑ

Έργον (Θεσσαλονίκη)

Δεν είναι ένα απλό μαγαζί, αλλά μια ομάδα που διαλέγει και συσκευάζει ντόπιες νοστιμιές με την επωνυμία της εταιρείας και τα στοιχεία του παραγωγού να φιγουράρουν στην ετικέτα.

06.02.2012| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Έργον (Θεσσαλονίκη)

Δεν είναι ένα απλό μαγαζί, αλλά μια ομάδα που διαλέγει και συσκευάζει ντόπιες νοστιμιές με την επωνυμία της εταιρείας και τα στοιχεία του παραγωγού να φιγουράρουν στην ετικέτα.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Πίσω από την εταιρεία Έργον βρίσκονται οι δυο νεαροί γιοί της οικογένειας Δούζη, ο Θωμάς και ο Γιώργος. Η Έργον συλλέγει ξεχωριστές γεύσεις της χώρας μας και τις σφραγίζει με το λογότυπό της στον τόπο της παραγωγής τους. Δεν πρόκειται για «no name» προϊόντα· είναι επώνυμα, με τη βούλα του παραγωγού ή του μεταποιητή, το όνομα του οποίου «φιγουράρει» στην καλόγουστη ετικέτα τους. Το αδερφάκι του θεσσαλονικιώτικου Έργου βρίσκεται στο ξενοδοχείο Sani, στη Χαλκιδική.

Τι ψωνίζουμε: Καταρχάς, μυηθήκαμε στον κόσμο των «αλοιφών». Δοκιμάσαμε ένα θαυμάσιο άλειμμα καπνιστού σολομού με ταραμά και ένα άλλο με μπακαλιάρο σκορδαλιά (μπραντάδα). Στη «βόλτα» μας εντός του καταστήματος διακρίναμε τις λεπτόρρευστες μουστάρδες από τις Γουμένισσες, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι Χανίων, εκλεκτές λιαστές ντομάτες στο ίδιο ελαιόλαδο, τραγανές μπάμιες τουρσί και ψητές καπνιστές μελιτζάνες Χαλκιδικής λουκούμι. Ακόμα, στο ψυγείο έχει φρέσκο γάλα ημέρας από το Κιλκίς, τα βιολογικά προϊόντα της Μαριάννας, πλιγούρι από τους Σοφάδες της Καρδίτσας, αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και τόνο Αλοννήσου, ξίδι Ξινόμαυρου από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, έγχρωμους γίγαντες Πρεσπών, χαρουπάλευρο Μεγάρων και ξερά μανιτάρια διαφόρων ειδών από την Εύβοια. Ακόμη, χειροποίητο χαλβά Βόλου, τραγανές παστελαριές Σύρου και μέλι από πεύκα και άνθη της Μακεδονίας. Τα τυριά και τα αλλαντικά έχουν ελληνική υπηκοότητα, οπως το εξαίσιο μανούρι αέρος Βλάστη, το ξινούτσικο οψιμοτύρι Αράχωβας, η γλυκοπικάντικη γραβιέρα με τρούφα από τη Πιερία, το λεπτοκαπνισμένο παστράμι, το πικάντικο σαλάμι αέρος από τη Λευκάδα και μια φίνα μορταδέλα από τη Δράμα. Επίσης, ψωμί με προζύμι από το Περέκ στο Μονοπήγαδο Βασιλικών, που φτάνει ολόφρεσκο καθημερινά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών