ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο Στέλιος

Διαλεχτά κρέατα και εξυπηρέτηση με χαμόγελο στο καλό κρεοπωλείο της Καστέλλας.

13.03.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Ο Στέλιος

Διαλεχτά κρέατα και εξυπηρέτηση με χαμόγελο στο καλό κρεοπωλείο της Καστέλλας.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: To 1965 o Στέλιος Στραβαχιλλέας και η σύζυγός του Παναγιώτα ανοίγουν ένα μικρό κρεοπωλείο στην Καστέλλα. Τα καλά κρέατα και η ευγενική εξυπηρέτηση δημιουργούν γρήγορα έναν σταθερό κύκλο πελατών-φίλων, που με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνει. Οι δουλειές πάνε τόσο καλά που πριν από 11 χρόνια μετακομίζουν σε ένα μεγαλύτερο χώρο, επί της λεωφόρου Παπαναστασίου. Το καινούριο κρεοπωλείο διαθέτει ένα ανοιχτό παρασκευαστήριο, πεντακάθαρο και οργανωμένο, όπου παρουσία του πελάτη γίνονται οι κοπές των κρεάτων και φτιάχνονται όλες οι κρεοπαρασκευές. Στη δουλειά έχουν μπει εδώ και αρκετά χρόνια και οι δύο γιοι του ζεύγους, ο Νίκος και ο Μπάμπης, οι οποίοι έχουν επεκτείνει τις συνεργασίες με κτηνοτρόφους, εμπλουτίζοντας την γκάμα των κρεατικών προς πώληση, ενώ έχουν οργανώσει τη δυνατότητα τροφοδοσίας σκαφών αναψυχής, catering και εστιατορίων. Επίσης, κάνουν διανομή κατ’ οίκον, εκτός από τις περιόδους των εορτών, οπότε ο φόρτος εργασίας είναι ιδιαιτέρως αυξημένος.

Τι ψωνίζουμε: Οι συνεργασίες με επιλεγμένες φάρμες ανά την Ελλάδα προμηθεύουν το κρεοπωλείο με διαλεχτά νωπά κρέατα: μοσχάρι από τη Βέροια και την Καβάλα, χοιρινά και αμνοερίφια από τα Γιάννενα, πουλερικά από ορεινές πτηνοτροφικές μονάδες. Το μοσχαράκι γάλακτος είναι εισαγωγής, ενώ κυνήγια (συνήθως κατόπιν παραγγελίας) φέρνουν ντόπια αλλά και εισαγωγής. Οι κρεοπαρασκευές, όλες συνταγές της μαμάς Παναγιώτας, περιλαμβάνουν καλοφτιαγμένα μπιφτέκια, σουτζούκια, σεφταλιές και κεμπάπ, σουβλάκια χοιρινά και από κοτόπουλο και πολλών ειδών ρολά. Το Πάσχα ετοιμάζουν κοκορέτσια για τη σούβλα και για τον φούρνο, γαρδούμπες, κοντοσούβλια κ.ά. Οι άνθρωποι του κρεοπωλείου είναι ευγενικοί και χαμογελαστοί, κάτι που σε κάνει να ξεχνάς τις μεγάλες ουρές τις μέρες και τις ώρες αιχμής.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Κρεοπωλεία

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών