ΜΑΓΑΖΙΑ

Το Agora της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο θεματικό κατάστημα ελαιολάδου είναι γεγονός. Πού; Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

10.06.2013| Updated: 25.06.2021
Το Agora της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο θεματικό κατάστημα ελαιολάδου είναι γεγονός. Πού; Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Όσο καιρό ζούσαν στο εξωτερικό, ο ένας στο Λονδίνο κι ο άλλος στο Χόνγκ Κόνγκ, τούς έλειπαν τα ελληνικά προϊόντα. Κάθε φορά που γύριζαν στην πατρίδα, συνήθιζαν να κρατούν γεύσεις από κάθε τόπο. Έτσι, η νοσταλγία μαζί με την εμμονή τους να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα αυθεντικά υλικά της ελληνικής κουζίνας, τους οδήγησαν πριν δύο μήνες να ανοίξουν το πρώτο θεματικό κατάστημα ελαιολάδου στη χώρα μας. Το «Agora», που βρίσκεται σε ένα μικρό στενάκι στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, είναι η αφετηρία της προσπάθειας δύο αδελφών, του Κωνσταντίνου και Αλέξανδρου Στεφανίδη, να δημιουργήσουν μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα της ελληνικής γης που θα διαφημίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

image
Τι ψωνίζουμε«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με το πιο δυνατό και αναγνωρίσιμο ελληνικό προϊόν στο εξωτερικό, το λάδι», μου εξηγεί ο Αλέξανδρος Στεφανίδης, μπροστά από μια ξύλινη ραφιέρα γεμάτη συσκευασίες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και τα παράγωγά του. Έτσι όπως την κοιτάζω, με τα τακτοποιημένα στην εντέλεια μπουκάλια, τα μικρά βαζάκια με το πέστο ελιάς και τα ψάθινα καλαθάκια με τις τυποποιημένες ελιές, μου φαίνεται σαν καλοστημένη βιβλιοθήκη με τα μπεστ σέλερ της ελληνικής λογοτεχνίας. Το μάτι μου πέφτει αμέσως στη σειρά μπαλσάμικο «Παπαδημητρίου» από την Καλαμάτα, η οποία περιέχει όλους τους κωδικούς, μέχρι και αυτούς με γεύσεις σύκο και φράουλας. Λίγο πιο δίπλα, τα αρωματικά λάδια της «Candiasoil» από την Κρήτη, και πιο κάτω οι βιολογικές ελιές «Βελουϊτίνος» από τη Θάσο.

image
Επόμενο βήμα των δύο αδελφών είναι να κυκλοφορήσουν το δικό τους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο προέρχεται από το Κολυμβάρι Χανίων και είναι Π.Ο.Π. Μάλιστα, το εργονομικό μπουκαλάκι των 500ml (θυμίζει περισσότερο παγούρι!), είναι ειδικά σχεδιασμένο για ταξίδια. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός τους: να διαφημίσουν την Ελλάδα μέσω των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο. Εμείς, τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

image

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών