ΜΑΓΑΖΙΑ

Mia Feta

Μια οικογένεια με μεγάλη τυροκομική παράδοση μάς υποδέχεται στο ολοκαίνουργιο μαγαζί της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

18.11.2013| Updated: 15.02.2024
Mia Feta

Μια οικογένεια με μεγάλη τυροκομική παράδοση μάς υποδέχεται στο ολοκαίνουργιο μαγαζί της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Είναι μικρό, νοικοκυρεμένο και μακρόστενο σαν βαγόνι τρένου. Το εσωτερικό θυμίζει σπίτι της γαλλικής εξοχής, ενώ η βιτρίνα του μοιάζει με μπουτίκ ξενοδοχείου. Στο κέντρο υπάρχει μια μακριά ξύλινη τάβλα, αριστερά ένα ψυγείο με διάφορες συσκευασμένες τυροκομικές λιχουδιές, στο βάθος ένας πάγκο με διαφόρων ειδών τυριά, αριστερά βρίσκονται τα κρασιά και δίπλα τους φτιάχνονται οι μοσχοβολιστοί καφέδες.


Το μαγαζί «Mia Feta» της οικογένειας Κουρέλλα από τα Γρεβενά άνοιξε πριν δυο βδομάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυριολεκτικά έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα μοντέρνο μπαρ, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει από βιολογική φέτα με ολόκληρα κομματάκια άγριας τρούφας μέχρι βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι με μέλι, καρύδια και αποξηραμένο σύκο.


Τι ψωνίζουμε: Στο μπαρ, που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία της τυροκομικής και γαλακτοκομικής παράδοσης της οικογένειας Κουρέλλα με τη σύγχρονη αισθητική και διακόσμηση, πωλούνται κι άλλα είδη, εκτός από τα προϊόντα της οικογενειακής εταιρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα τσουκνιδοπιτάκια ή τα τυροπιτάκια, που είναι φτιαγμένα με ζέα (αρχέγονη ποικιλία δημητριακού που αναβίωσε η οικογένεια Αντωνοπούλου στη Λάρισα), αλλά και τα αλλαντικά Στρεμμένου.


«Στόχος μας είναι σταδιακά να ανοίξουμε κι άλλα καταστήματα, ώστε ο κόσμος να έχει πρόσβαση στα ιδιαίτερα προϊόντα του τόπου μας», μας είπε ο ένας εκ των ιδιοκτητών, κύριος Θοδωρής Κουρέλλας.


Στο «Mia Feta», εκτός από το να ψωνίσετε για το σπίτι, μπορείτε να καθίσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ. Πάντως, όποια στιγμή κι αν πάτε, θα νιώσετε μια αδιόρατη ζεστή κι ευχάριστη αύρα. Ίσως οφείλεται στην ευγένεια του προσωπικού, ίσως στο γεγονός ότι όταν πίνεις τον καφέ σου έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στο εξωτερικό.


Το σίγουρο είναι ότι γύρω από τη ξύλινη μπάρα ενώνονται όλες οι ηλικίες -μικρά παιδιά που πίνουν σοκολατούχο γάλα, έφηβοι που βουτάνε λαίμαργα τα κουτάλια μέσα στο στραγγιστό γιαούρτι, σαραντάρηδες που μαζί με τον καφέ δοκιμάζουν από την πλούσια ποικιλία τυριών και ηλικιωμένοι, που παραγγέλνουν φέτα σε κύβους!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών