ΜΑΓΑΖΙΑ

To Ελληνικόν της Θεσσαλονίκης

Βότανα, βιολογικά τρόφιμα και προϊόντα χωρίς λακτόζη ή γλουτένη στο αξιόλογο μαγαζί της Θεσσαλονίκης.

20.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
To Ελληνικόν της Θεσσαλονίκης

Βότανα, βιολογικά τρόφιμα και προϊόντα χωρίς λακτόζη ή γλουτένη στο αξιόλογο μαγαζί της Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Το Ελληνικόν φροντίζει για το «ευ ζην» και το «ευ μαγειρεύειν» της όμορφης Θεσσαλονίκης, με προϊόντα απ’ όλον τον κόσμο. Είναι βοτανοπωλείο, μπαχαράδικο και βιολογικό παντοπωλείο με πρώτες ύλες, τις οποίες διαλέγει με μεράκι και προσοχή εδώ και 15 χρόνια ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Θόδωρος Πανταλέων. Το προσωπικό είναι καταρτισμένο και περιλαμβάνει έναν διατροφολόγο που ενημερώνει και συμβουλεύει επί τόπου τους πελάτες. Κάνουν διανομή σε όλη την πόλη, χωρίς επιπλέον χρέωση και χωρίς ελάχιστη παραγγελία.

Τι ψωνίζουμε: Θα βρούμε μείγματα μπαχαρικών φτιαγμένα από τους ίδιους, αλάτια, καρπούς του σουμάκ, άνθη κανέλας, μακρυπίπερο κ.ά. Ακόμη, περί τα 150 μπαχαρικά και 900 βότανα και τσάγια, άγρια, αποξηραμένα μανιτάρια, φερμένα από τη Γαλλία, όπως τα ζιρόλ, οι τρομπέτες του θανάτου και οι μορέλες. Ο ιδιοκτήτης έχει μεριμνήσει και για τους δυσανεκτικούς και έτσι στα ράφια τους βρίσκουμε ειδικές τροφές χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, αυγό, γάλα ή ζάχαρη. Στα ράφια, επίσης, βρίσκει κανείς μεγάλη ποικιλία βιολογικών ζυμαρικών, σπόρους και δημητριακά, ροφήματα από ξηρούς καρπούς, βασιλικό πολτό και γύρη, μέλι από ρείκι από το Άγιο Όρος, ελαιόλαδο του Σακελλαρόπουλου από τη Σπάρτη, αλλά και μια μεγάλη σειρά από αξιόλογα προϊόντα μικρών παραγωγών που συσκευάζονται αποκλειστικά για τους ίδιους με την επωνυμία Green Family. Στα του ψυγείου έχουμε γάλα και τυρί του οικολογικού αγροκτήματος Λιβαδερού, κατσικίσιο γάλα, γίδινο βούτυρο και γιαούρτι από την ΕΒΟΛ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών