ΜΑΓΑΖΙΑ

Γεωργιάδης

Ενα πρότυπο κρεοπωλείο με δικούς του θάλαμους ωρίμασης ανά είδος κρέατος. Επιπλέον «μπόνους» τα δυσεύρετα τυριά και αλλαντικά, αλλά και μια χασαποταβέρνα στο πίσω μέρος για μερακλήδες.

14.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Γεωργιάδης

Ενα πρότυπο κρεοπωλείο με δικούς του θάλαμους ωρίμασης ανά είδος κρέατος. Επιπλέον «μπόνους» τα δυσεύρετα τυριά και αλλαντικά, αλλά και μια χασαποταβέρνα στο πίσω μέρος για μερακλήδες.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Από την άνοιξη του 2010 λειτουργεί στο Πικέρµι µια υπερσύγχρονη µονάδα κρέατος. Πρόκειται για το ανανεωµένο «Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης», ένα πρότυπο κρεοπωλείο εφάµιλλο αξιοζήλευτων του εξωτερικού. Τις βάσεις για το επιχειρηματικό τόλμημα τις έβαλε ο πατέρας Ανδρέας, ο οποίος είχε ανοίξει και το πρώτο κρεοπωλείο «Γεωργιάδης» λίγα μέτρα πιο κάτω, ενώ το μεράκι και η έρευνα του γιού του Λευτέρη, το απογείωσε. Αν και το κρεοτεχνείο είναι πιστοποιηµένο κατά HACCP και ISO22000, αυτό που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες είναι η συνεχής βελτίωση. Κάτι ακόμα ασυνήθιστο θα αντικρύσει ο επισκέπτης του καταστήµατος. Μια «µπακαλοχασαποταβέρνα», όπως την αποκαλεί ο Λευτέρης, στο πίσω μέρος, όπου οι πελάτες µπορούν να απολαύσουν τα προϊόντα του Κρεοτεχνείου, ψηµένα µε µεράκι στα κάρβουνα και στη σούβλα. Συζητήστε μαζί του και την δυνατότητα catering ψητών κρεατικών, για γιορτές και εκδηλώσεις.

Τι ψωνίζουμε: Σταθείτε μπροστά στη βιτρίνα με τα κρεοσκευάσματα και διαλέξτε. Η ποικιλία είναι πολύ εντυπωσιακή, όλα φτιάχνονται εδώ – και τα ρολά και τα µαριναρισµένα και τα πανέ και τα λουκάνικα και οι διάφορες κιµαδοπαρασκευές. Τα κρέατα είναι ελληνικά, µοσχάρια από την Αριδαία, χοιρινά από την Καρδίτσα, αµνοερίφια από χωριά γύρω από την Αριδαία. Σε περίοδο Χριστουγέννων ζητήστε γουρουνόπουλο ολόκληρο, αποστεωµένο και το Πάσχα θυμηθείτε τα γαρδουµπάκια και το κοκορέτσι. Εκτός των κρεατικών θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε δυσεύρετα τυριά από τις Κυκλάδες, τη Σκύρο, τη Μακεδονία και βέβαια εξαιρετικά αλλαντικά από βιοτεχνία της Καρδίτσας. Χτυπήστε αλύπητα το καπνιστό χοιρομέρι… Θα βρείτε επίσης αλίπαστα, ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού, βότανα και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, όλα επιλεγμένα με ιδιαίτερη προσοχή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών