ΜΑΓΑΖΙΑ

Έγγαλο

Ενα μπακάλικο με κρητική ταυτότητα και ιδιαίτερη έμφαση στα τυριά κυρίως μικρών παραγωγών.

12.03.2011| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Έγγαλο

Ενα μπακάλικο με κρητική ταυτότητα και ιδιαίτερη έμφαση στα τυριά κυρίως μικρών παραγωγών.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Το 1968 ο Π. Παλιεράκης ήρθε από την Κρήτη και άνοιξε στο Φάληρο ένα παραδοσιακό παντοπωλείο. Του έδωσε το όνομα «έγγαλο» που σημαίνει το γαλακτοφόρο πρόβατο που γεννά και παράγει γάλα. Με το πέρασμα του χρόνου, το μαγαζί μετεξελίχθηκε, παίρνοντας ένα χαρακτήρα εξειδικευμένου καταστήματος ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων και προϊόντων Κρητικής διατροφής. Από το 1993 το παντοπωλείο έχει περάσει στα χέρια του γιού του Χρ. Παλιεράκη.

Τι ψωνίζουμε: Στα ράφια του θα βρείτε από γνήσιο θυμαρίσιο κρητικό μέλι μέχρι εξαιρετική χανιώτικη κρεατότουρτα, λάδι, τσικουδιά, παξιμάδια κι ένα σωρό άλλα διαλεχτά καλούδια. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά τρόφιμα από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Κρητική γη.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών