20'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για τα crab cakes
Για το πανάρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε crab cakes από τον Αμερικανικό Νότο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι, όλα τα υλικά για τα crab cakes εκτός από την καβουρόψιχα.
- Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε την καβουρόψιχα θρυμματίζοντάς την ελαφρώς με το χέρι μας.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι μέχρι να ενωθεί μεν η καβουρόψιχα με το μείγμα, αλλά να μη διαλυθεί εντελώς - να μείνουν μερικά «ζωντανά» κομμάτια, για να τα αισθανόμαστε μετά στο στόμα. Πρέπει να προκύψει ένα μείγμα σφιχτό που να πλάθεται.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει καλά.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι (περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε μπόλικο καλαμποκάλευρο.
- Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και πλάθουμε με βρεγμένες παλάμες 8 μπιφτέκια κάπως πλακέ.
- Τα περνάμε από το αλεύρι και τα πιέζουμε ελαφρώς να καλυφθούν καλά.
- Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δύο δόσεις, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Πρέπει να να σιγοτηγανίζονται για να μην αρπάξουν γρήγορα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
- Σερβίρουμε, τα crab cakes, χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με μαγιονέζα, μουστάρδα ή άλλο ντρέσινγκ της αρεσκείας μας.