ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Ένα φεστιβάλ κοκτέιλ που βγάζει τα ελληνικά αποστάγματα μπροστά

Το Aegean Cocktail & Spirits Festival επιστρέφει αυτό το Σάββατο στο ΚΠΙΣΝ και μας καλεί να πιούμε τα... δικά μας.

02.06.2022
Ένα φεστιβάλ κοκτέιλ που βγάζει τα ελληνικά αποστάγματα μπροστά

Η ελληνική ποτοποιία και αποσταγματοποιία που και παράδοση διαθέτουν και σύγχρονο πρόσωπο, έχουν πολλά να προσφέρουν και αξίζει να προβληθούν. Αυτό θέλησαν να επισημάνουν η Ντένη Καλλιβωκά και η Ελένη Νικολούλια με το Aegean Cocktails & Spirits, μια πλατφόρμα προώθησης των ελληνικών αποσταγμάτων που δημιουργήθηκε με σκοπό να χτίσει και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς τους με τα μπαρ. Με ποικίλες δράσεις, παρουσιάσεις και workshops και κυρίως με το ομώνυμο φεστιβάλ που πρωτοδιοργανώθηκε το 2018, στόχο είχαν να τα φέρουν στο προσκήνιο, ενώνοντας παραγωγούς, μπαρτέντερς και κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίπουρα που έχουν περάσει από βαρέλιΤσίπουρα που έχουν περάσει από βαρέλι

Η Ντένη κι η Ελένη μιλάνε για την εξέλιξη αυτής της ιδέας, που βρήκε στην πορεία πολλούς υποστηρικτές: «Είναι μαζί μας πολλοί οραματιστές παραγωγοί κι εκατοντάδες δημιουργικοί μπαρτέντερς». Τώρα που το Αegean Cocktails & Spirits Festival επιστρέφει στο Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 4 Ιουνίου, έχει πολλά να γιορτάσει. Αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Έχουμε δει πολλά νέα, ενδιαφέροντα ελληνικά ποτά − τζιν, βότκες, ιδιαίτερα τσίπουρα και αποστάγματα σταφυλής, λικέρ με φρούτα και βότανα, βερμούτ, διαφορετικές προσεγγίσεις της μαστίχας, ιδιαίτερες μπίρες. Οι παραγωγοί πειραματίζονται, δοκιμάζοντας διαφορετικούς δρόμους. Οι μπαρτέντερς παίρνουν τα προϊόντα τους, τα βλέπουν με διαφορετικές οπτικές, διερευνούν τις δυνατότητές τους, ενσωματώνοντάς τα στις δημιουργίες τους. Στις ελληνικές μπάρες πίνεις πια και τζιν τόνικ με ντόπιο τζιν, Bloody Mary με τσίπουρο και πολλά ακόμη ακόμη κοκτέιλ με νότες ελληνικότητατας.

Αegean Cocktail Festival, ελληνικά αποστάγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαστίχες: οι ρετρό, οι new age, οι ΠΓΕ και οι μυστήριεςΜαστίχες: οι ρετρό, οι new age, οι ΠΓΕ και οι μυστήριες

Το φεστιβάλ επιστρέφει με νέο υλικό. Στα μπαρ που θα στηθούν στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ 17 παραγωγοί θα σερβίρουν κοκτέιλ με ελληνικά twists. Είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς διαφορετικά αποστάγματα, να γνωρίσει τους δημιουργούς του και μάθει για τον τρόπο παραγωγής τους −μετά δεν θέλει και πολύ να τα αναζητήσει στα μπαρ ή να τα βάλει στην κάβα του σπιτιού του. Να φτιάξει κοκτέιλ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «fun cocktail making» ακολουθώντας τις οδηγίες γνωστών μπαρτέντερς. Να γνωρίσει κυπριακά κρασιά και αποστάγματα στο μπαρ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Κάθε γουλιά έχει κάτι διαφορετικό να πει. Να πάτε, να πάτε.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, Σάββατο 4 Ιουνίου, 16.00-23.00

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Αθήνα

Καλλιθέα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών