ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

H Athens Cocktail week φέρνει στην πόλη διάσημα μπαρ από όλο τον κόσμο

Μέχρι τις 28 Μαΐου η Αθήνα κινείται στον ρυθμό των κοκτέιλ, με πολλά ονόματα της διεθνούς σκηνής να δίνουν το «παρών» και να παίρνουν θέση πίσω από τις μπάρες.

23.05.2022
H Athens Cocktail week φέρνει στην πόλη διάσημα μπαρ από όλο τον κόσμο

Πάντα είναι καλή στιγμή για ένα ωραίο κοκτέιλ, αυτές τις μέρες, όμως, είναι… ακόμη καλύτερη. Αμέσως μετά από το πρώτο Athens Cocktail Festival που συγκέντρωσε την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασαν bartenders και φίλους του καλού ποτού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεκίνησε η Athens Cocktail Week. Αυτό σημαίνει ότι από χτες και μέχρι τις 28 του μήνα 40 αθηναϊκά μπαρ*, που μόνο λίγα δεν τα λες, προτείνουν ειδικά μενού (δυο signature cocktails στην τιμή των 8 ευρώ), ενώ σε ορισμένα από αυτά έχει κανείς την ευκαιρία να δει επί το έργον σημαντικούς καλεσμένους – πρωταγωνιστές της παγκόσμιας σκηνής του κοκτέιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒγαίνουμε για ποτό, αλλά όχι ξεροσφύριΒγαίνουμε για ποτό, αλλά όχι ξεροσφύρι

Έτσι, στο πλαίσιο αυτής της ενδιαφέρουσας διοργάνωσης που φωτίζει τις εξελίξεις στο πεδίο του κοκτέιλ, σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής παρουσιάζουν την πολύ δημιουργική δουλειά τους− είναι μια καλή ευκαρία να τους γνωρίσει κανείς μέχρι να βρεθεί στα μέρη τους. Σήμερα Δευτέρα 23/5, ας πούμε, στo Line στα Kάτω Πετράλωνα διασταυρώνονται τρία σπουδαία μπαρ από διαφορετικά μέρη της Μεσογείου. Το ένα είναι το Dead End Paradise, το tiki bar του Jad Ballout, που αγαπά ιδιαίτερα τους πειραματισμούς, το οποίο γεννήθηκε αφότου το προηγούμενό του δημιούργημα, το Electric Bing Sutt, καταστράφηκε από τη μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το καλοκαίρι του 2020. Τα άλλα δύο είναι το Two Smucks που προωθεί την κουλτούρα του κοκτέιλ στη Βαρκελώνη και φιγουράρει στο No.11 στην λίστα των World’s 50 Best Bars και το «κρυμμένο» μιλανέζικο Βar 1930 (στο Νο. 20 της λίστας αυτό) των Flavio Angiolillo και Marco Russo, που σερβίρει πολύ δημιουργικά ποτά σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον εμπνευσμένο από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔύο αθηναϊκά μπαρ ξανά στα 50 καλύτερα του κόσμουΔύο αθηναϊκά μπαρ ξανά στα 50 καλύτερα του κόσμου

Την Τρίτη 24/5 στο Rumble in the Jungle, στην οδό Πετράκη, θα σας περιμένει η ομάδα του Little Red Door (Νο. 29 στην λίστα των World’s 50 Best Bars), ενός παρισινού μπαρ που αξιοποιεί τοπικές πρώτες ύλες και αναπτύσσει σχέσεις με τους παραγωγούς, κινούμενο στον άξονα μιας farm to glass φιλοσοφίας. Στις 25/5 το The Clumsies φιλοξενεί το cocktail bar Giardino 25, το νέο δημιούργημα του oίκου Gucci στη Φλωρεντία, την λίστα  του οποίου υπογράφει η ταλαντούχα Martina Bonci, ενώ την ίδια μέρα το 42 Barstronomy Athens, στην άκρη της στοάς Μπολάνη, υποδέχεται το πολύ ενδιαφέρον κυπριακό μπαρ Lost + Found, που πάντα χαιρόμαστε να βλέπουμε και να δοκιμάζουμε στην Αθήνα.

Στις 26/5 η παρουσία της ομάδας του σπουδαίου ασιατικού μπαρ Jigger & Pony από την Σιγκαπούρη (Νο.9 στην λίστα των World’s 50 Best Bars) πίσω από τη μπάρα είναι ένας πολύ καλός λόγος να βρεθείτε στο The Clumsies. Την ίδια βραδιά το Rumble in the Jungle θα φιλοξενεί το Paradiso από την Βαρκελώνη, Νο.3 στην κατάταξη με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, ενώ το 42 Βarstronomy Athens θα σας περιμένει με μια O/Purist Night με τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, τον Αλέξανδρο Σουρμπάτη και το τσίπουρο που δημιούργησαν δέκα γνωστοί  Έλληνες μπαρτέντερ ειδικά για τον χώρο των μπαρ, να πρωταγωνιστεί σε διαφορετικά signature cocktails.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jigger & Pony (@jiggerandponysg)

Στις 27/5 στο Rumble in the Jungle θα βρεθούν κάποια μέλη της ομάδας του πολυβραβευμένου ιταλικού μπαρ Jerry Thomas από την Ρώμη, ενώ το Speakeasy στην οδό Λέκκα θα παίξει σε ελληνικό ταμπλό φιλοξενώντας το Mr. Fox της Γλυφάδας και τα κοκτέιλ του. Η Athens Cocktail Week θα κλείσει στις 28 Μαΐου στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (Ερμού 134) με 17 pop-up μπαρ, 30 διαφορετικά κοκτέιλ και μουσικές από τη ομάδα των παραγωγών του Best Radio 92.6 Εισιτήρια για το Closing Night, που ξεκινά στις 7 μ.μ. μπορείτε να αγοράστε στο viva.gr (10 ευρώ, περιλαμβάνουν δύο κοκτέιλ).

* Τα μπαρ που συμμετέχουν στην Αthens Cocktail Week: 360 Cocktail Bar, 42 Barstronomy Athens, A for Athens, Athenée, Baba Au Rum, Barreldier, Barro Negro, Βartesera, Beauty Killed the Beast, CV Distiller, Frater & Soror, Ipitou the bar, Kowalski, Line, Lit Athens, Lot 51, Μai Tai, Μπλε Παπαγάλος, My Hood, Naked Ath., Noel, Odori Vermuteria di Atene, Pairi Daeza, Salotto, Taf Kappa, Tailors House, The 7 Jokers, The Bank Job, The Bar in Front of the Bar, The Rumble in the Jungle, The Speakeasy, Tiki Bar, TYCO, Upupa Epops, Warehouse Assemblage, ΛΟBBY, Ρίζα Ρίζα, Το Λοκάλι, Χελώνα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών