ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Κοκτέιλ του κουτιού

Αγαπημένες συνταγές που χρειάζονται μόνο πάγο και το κατάλληλο ποτήρι.

31.08.2021
Κοκτέιλ του κουτιού

Το ότι μου αρέσουν τα κοκτέιλ θα το έχετε καταλάβει μετά από τόσα χρόνια που κουβεντιάζουμε σε τούτες τις σελίδες. Και όσοι από εσάς συμμερίζεστε την αδυναμία μου στις αναμείξεις, ξέρετε βέβαια πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις κοκτέιλ στο σπίτι κι ακόμα δυσκολότερο, σχεδόν ακατόρθωτο, στις διακοπές! Όμως, για το δικό μας καλό, υπάρχουν πάντα παλικάρια που ανακαλύπτουν άλλα μονοπάτια. Έτοιμα κοκτέιλ, λοιπόν! Με φαμόζες συνταγές, σε ευφάνταστες συσκευασίες, ήρθαν να δώσουν τις λύσεις. Νεωτερισμοί; Όχι τόσο, καθώς από το 1937 η Campari, προκειμένου οι μπάρμεν να σερβίρουν στις σωστές αναλογίες το Campari- σόδα, λανσάρισε εκείνα τα κομψά, τριγωνικά γυάλινα, ανάγλυφα ατομικά μπουκαλάκια, που ακόμα και σήμερα πωλούνται σε συσκευασία των έξι. Αργότερα ήρθαν διάφορα mule και spritz, χαμηλόβαθμα αλκοολικά, σε μπουκαλάκια αναψυκτικού με καπάκι. Κανένα από αυτά, βέβαια, δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός λάτρη των κοκτέιλ όπως εμείς. Έτσι σκέφτηκαν και οι καλοί μας φίλοι στο Clumsies και, αφού το έφεραν από δω, το έφεραν από κει, κατέληξαν να εμφιαλώσουν μερικές από τις κλασικές συνταγές τους σε υπέροχα μπουκαλάκια, έτσι ώστε να χρειάζεται μόνο το σωστό ποτήρι και πάγος.

Διαλέγω πάντα το Forbidden Fruit (11%, 7,40 €), με τη γεύση του χαμένου παραδείσου, και το σερβίρω σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι με μία φλούδα λάιμ. Η δεύτερη επιλογή μου παίζει ανάμεσα στο Aegean Negroni (21%, 7,40 €) με νότες μάραθου και δίκταμου και στο φουντουκένιο -καραμελένιο Nostalgia (27%, 8,40 €), αμφότερα σερβιρισμένα σε χαμηλό ποτήρι με πάγο.

Μια άλλη εύκολη επιλογή είναι τα κομψά, σε σχήμα σέικερ Coppa cocktails (10% 700 ml, 14,90 €). Ξεκινήστε με μια μπελαλίδικη Pina Colada και συνεχίστε με ένα δροσιστικό Sex on the beach, που, αν δεν το πιείτε στην αμμουδιά το ηλιοβασίλεμα με το μαγιό, δεν ξέρω πότε άλλοτε θα το πιείτε!

Τα πιο high tech έτοιμα κοκτέιλ, όμως, είναι τα Nio. Σε χαρτονένια λεπτά κουτάκια, όπως οι θήκες των CD. Δοκίμασα Tommy’s Margarita και Daquiri (20% και 9% αντίστοιχα, 8 € το ένα, 100 ml). Κι εδώ μόνο λίγο πάγο χρειαζόμαστε και υπάρχει το μεγάλο προσόν της εύκολης μεταφοράς, λόγω εύχρηστου σχήματος συσκευασίας.

Aν τίποτε από αυτά δεν σας ικανοποιεί, επικοινωνήστε με το House of wine και αναζητήστε τα «έτοιμα» πακέτα για γνωστά κοκτέιλ, όπως το Perfect Paloma (24,30 €), που περιλαμβάνει μία φιάλη τεκίλα Ocho Blanco και τέσσερις φιάλες OZ Pink Grapefruit. →Τα έτοιμα κοκτέιλ που προανέφερα υπάρχουν σε κάβες αλλά και σε σούπερ μάρκετ. Μεγάλη ποικιλία στο διαδικτυακό e-fresh.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ», τεύχος 944.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών