ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Οι pastry beers των Seven Island προκαλούν σιελόρροια

Η gypsy brewery Seven Island μας σερβίρει μπίρα με βανίλια Ταϊτής αλλά και μπίρα Tsoureki με μαχλέπι και μαστίχα!

27.07.2021| Updated: 30.07.2021
Εικονογράφηση: Ακριβή Κάκαβα
Οι pastry beers των Seven Island προκαλούν σιελόρροια

Ριζοσπαστικές, πληθωρικές, με αχαλίνωτη έμπνευση και ετικέτες έργα τέχνης από τους Bewild Brother και τους Symbolic Design. Με αυτές, οι Seven Island, aka Λευτέρης Μεσιμέρης και Κωνσταντίνος Πουγάτσιας, κάνουν τον γύρο του κόσμου. Είναι gypsy brewers (παράγουν τις μπίρες τους σε άλλα ζυθοποιεία), κι αυτό τους αρέσει πολύ. Βραβεύσεις, συμμετοχές σε εκθέσεις, παγκόσμιες εξαγωγές, συνεργασίες με διεθνούς κλάσης ζυθοποιεία – βλ. Mikkeller. Αποκλείεται να βγήκαν τυχαία οι καλύτεροι ντεμπουτάντ στον κόσμο ανάμεσα σε 6400 ζυθοποιεία που ξεκίνησαν το 2017 την παραγωγή τους.

Όλα άρχισαν με μια imperial stout παλαιωμένη σε δρύινα βαρέλια από ουίσκι Jack Daniels. Οι επόμενες μπίρες τους ακόμα πιο εντυπωσιακές. Οι Pastry Series imperial stout base μπίρες τους ήταν η πιο γλυκιά, φαεινή ιδέα. Η Hybris με προσθήκη βανίλιας Ταϊτής, καβουρδισμένο ινδοκάρυδο και κόκκους καφέ από την Ονδούρα, η Tsoureki με φρέσκο μαχλέπι, κάρδαμο, χιώτικη μαστίχα, βανίλια Ταϊτής, λευκή σοκολάτα και καβουρδισμένα φουντούκια, η Cookies & Cream Donuts με υπερβολική δόση από chocolate και caramel βύνες, βανίλια Ταϊτής και μπισκότα cookies & cream, δημιουργούν σιελόρροια και μόνο με τη σκέψη.

Στην πραγματικότητα αυτό που πίνουμε είναι κοκτέιλ με χαρακτηριστικά μπίρας, και ως τέτοιες θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε, και ως προς τη διάθεση της στιγμής και τι τραβάει η όρεξή σας, και ως προς τα γαστρονομικά συνοδευτικά τους, και κυρίως ως προς το τι ακριβώς να περιμένετε με την πρώτη γουλιά. Κάθε limited edition κουτάκι περιέχει μέσα και μια διαφορετική συνταγή με κοινό παρονομαστή την μπόλικη τρέλα και το ανθρακικό. Στη σελίδα τους στο facebook Seven Island Brewery  μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλες τις νέες αφίξεις, που είναι πραγματικά πολλές, και μια από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες τους είναι η Strain of Fate, μια triple IPA με 9,2% ABV.

Τηλ. επικοινωνίας: 6945-14.25.09. Τις βρίσκουμε στα καταστήματα: Tales of ales, Barley cargo, Beershop.gr, Valitsa pub, Beer24

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών