ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

21 χρονιές: Μέγας Οίνος

Το κρασί που γεννήθηκε για να τιμήσει τη μεγάλη γιορτή για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

20.07.2021

Οι 21 χρονιές είναι εδώ, στιβαρές και περήφανες, για να τιμήσουν, να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν, να απελευθερώσουν τη γεύση της Επανάστασης και της Ελευθερίας. Όμως το όραμα του Κτήματος Σκούρα δεν σταματά εδώ. Το πορφυρό, πολύπλοκο, πλούσιο κρασί έρχεται με συντροφιά ένα βιβλίο με 21 ιστορίες του στρατηγού Μακρυγιάννη: «Ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι». Λόγια του στρατηγού που αντέχουν στον χρόνο και ένα κρασί με τόση δύναμη, που λες κι αυτό θα κρατήσει για πάντα. Χίλιες αριθμημένες κασετίνες στο μπλε και κόκκινο χρώμα της Επανάστασης τιμούν το κρασί, την επέτειο και τον χρόνο που δημιουργεί συγκυρίες μοναδικές.

Παράγκα Revolution

Το 21 είναι το τυχερό νούμερο της χρονιάς. Και έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που το Κτήμα Κυρ-Γιάννη λάνσαρε το κρασί Παράγκα, που έμελλε να καθιερωθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς ετικέτες του Κτήματος. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν με μια «επανάσταση» απ’ αυτές που τόσο επιτυχημένα ξέρει να οργανώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης. Παράγκα Revolution λοιπόν! Ύστερα από 21 σοδειές, ένα νέο, επετειακό προϊόν, προς τιμήν όλων εκείνων που επιλέγουν την Παράγκα όλα αυτά τα χρόνια, επισφραγίζοντας έτσι τη μακροχρόνια σχέση τους. Παράγκα Revolution, εσοδείας 2019, ένα εξαιρετικό blend Syrah και Cabernet Sauvignon, καλοδομημένο, πλούσιο, φιλικό και ευέλικτο, για να σταθεί δίπλα σε ψητά στη σχάρα με πικάντικα twist, σε καθημερινά μπέργκερ, σε ώριμα κίτρινα τυριά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www. kiryianni.gr, επιλέξτε Παράγκα revolution και παρακολουθήστε το βίντεο για τα 21 χρόνια. Με αφορμή την κυκλοφορία της επετειακής έκδοσης, οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη κάνουν μια αναδρομή στις αναμνήσεις που σχηματίστηκαν είκοσι ένα χρόνια πριν, με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ», τεύχος 940.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών