ΟΙΝΟΣ

Κόκκινα κρασιά κάτω από 10 €!

Εξι προτάσεις για value for money ερυθρούς οίνους.

10.02.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Ακρες ερυθρό Κτήμα Σκούρα / Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο

Ολα τα κρασιά του Γιώργου Σκούρα έχουν κοινό παρονομαστή τη φινέτσα. Οι Ακρες, ένα κλασικό χαρμάνι δεξαμενής, κρατάει όλη τη φρεσκάδα του φρούτου με μερικές πολύ όμορφες βοτανικές πινελιές και έρχεται φρέσκο και δροσερό να σταθεί αξιοπρεπώς δίπλα στα περισσότερα καθημερινά πιάτα της κουζίνας μας.


Black Squirrel Sun wines-Κατώγι & Στροφιλιά / Ξινόμαυρο

Τα σκιουράκια του Μετσόβου κάνουν τον περίπατό τους στα πεζούλια στο Κατώγι Αβέρωφ και αποτυπώνονται σε μία από τις καινούργιες ετικέτες: «Μαύρος Σκίουρος». Δροσερό, αρωματικό, επιθετικό όσο χρειάζεται. Κρυώστε το στους 14-16° C και βάλτε το δίπλα σε λαδερά, πίτσες, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, αλλαντικά, κίτρινα τυριά… Μεθέα ερυθρός


Οινοποιείο Βρυνιώτη / Μανδηλαριά, Merlot 

Ενα οινοποιείο χαμηλών τόνων και υψηλής ποιότητας. Φρουτώδες, ελαφρύ κρασί για το καθημερινό τραπέζι, απαιτεί να το βάλετε λίγες ώρες στο ψυγείο και μετά να το σερβίρετε σχεδόν με όλα τα πιάτα που θα μαγειρέψετε – εκτός από τα λεμονάτα και τα αυγολέμονα.


 

Monograph Γαία Οινοποιητική / Αγιωργίτικο

Για εκείνα τα βράδια που δεν θα βάλετε τσουκάλι στη φωτιά, αλλά θα παραγγείλετε πίτσα ή θα φτιάξετε ένα πρόχειρο πιάτο με αλλαντικά και τυριά, ίσως και κάποιο πλούσιο τοστ με καπνιστό τυρί και μπέικον. Κάτι τέτοια βράδια ανοίξτε το Μonograph και αφήστε τα κόκκινα φρουτένια αρώματά του να σας φτιάξουν τη διάθεση.


Ραψάνη Τσάνταλη / Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό

Δηλώνω φανατική της Ραψάνης πριν γράψω οτιδήποτε. Ειδικά τούτη η Ραψάνη του Τσάνταλη, σε μια απίστευτη σχέση ποιότητας – τιμής, κομψή, πλούσια, πολύπλοκη, είναι η χαρά στο τραπέζι σας, καθημερινό ή γιορτινό. Μαζί με μοσχαράκι στιφάδο!!!


Aνεμος Κτήμα Παλυβού / Αγιωργίτικο

Ολα τα κεράσια και τα βύσσινα της ποικιλίας συνοψίζονται στο βυσσινί χρώμα ενός κρασιού μαλακού και φιλικού, που αποτελεί εξαιρετικό παρτενέρ για ντοματένιες σάλτσες και κιμάδες, παστίτσιο και χειμωνιάτικο μουσακά με πατάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών