Σε κάποια στάδια της παραγωγής και της εμφιάλωσης κρασιού, ορισμένοι οινοποιοί χρησιμοποιούν υλικά που καθιστούν τα κρασιά τους ακατάλληλα για vegans, όπως ασπράδι αυγού ή κασεΐνη (πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα) για το φιλτράρισμα των κρασιών, κερί μέλισσας για το σφράγισμα της φιάλης, φελλό με κόλλα που έχει ως βάση το γάλα κ.ά.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πιστοποιημένα vegan ελληνικά οινοποιεία, το οινοποιείο Λυραράκη στην Κρήτη και το Sant’ Or στην Πελοπόννησο, αλλά πολλά ακόμη ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία χωρίς να έχουν πάρει ακόμα την πιστοποίηση.