ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Οι premium τσικουδιές «35» δεν είναι σαν τη ρακή του καφενέ

Η ρακή με ένα νέο προφίλ, ευγενικό και φινετσάτο.

22.01.2021

Τρεις φίλοι από το Ρέθυμνο, ο Ηλίας Μελισσουργός (ο οποίος για πάνω από είκοσι χρόνια κάνει ξακουστά ρακοκάζανα αλλά μέχρι πρότινος τα απόσταγματά του ήταν για οικιακή χρήση), ο Γιώργος Μαρκουλάκης και ο Παντελής Φανουργάκης, με κοινό μεράκι για την καλή τσικουδιά, δημιούργησαν ένα αποστακτήριο στον Πηγιανό Κάμπο.

Αγοράζουν ποιοτικά σταφύλια και αποστάζουν δύο μονοποικιλιακές τσικουδιές, από Syrah και από Μοσχάτο Σπίνας, όπως και μία πολυποικιλιακή από κρητικές ποικιλίες, και τις συσκευάζουν με την ετικέτα «35», από τον 35ο βόρειο παράλληλο του Ισημερινού, ο οποίος περνάει πάνω από την Κρήτη και ορίζει το υπέροχο κλίμα της. Αν προτιμάτε κάτι στιβαρό, αναζητήστε αυτήν από Syrah. Το απόσταγμα από Μοσχάτο δεν θυμίζει κρητική τσικουδιά, αλλά ένα βελούδινο ποτό με κομψό άρωμα. Πιο ταιριαστό για όσους θέλουν μια πολύ αξιόλογη ρακή είναι το χαρμάνι από τις κρητικές ποικιλίες, ωστόσο μην περιμένετε πως θα είναι σαν τη ρακή του καφενέ. Όλα είναι premium.

Στα καταστήματα Φαίδων, Ηeteroclito, Θανόπουλος, www.35n.gr

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών