ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Το Μεταξά των… αγγέλων

Φορτωμένο διεθνή βραβεία, παρά το ότι κυκλοφόρησε προσφάτως, το Metaxa Angel’s Treasure είναι δημιουργία του Metaxa Master Κωνσταντίνου Ράπτη. Blend από παλαιωμένα Μοσχάτα και επιλεγμένα …

15.03.2017

Φορτωμένο διεθνή βραβεία, παρά το ότι κυκλοφόρησε προσφάτως, το Metaxa Angel’s Treasure είναι δημιουργία του Metaxa Master Κωνσταντίνου Ράπτη. Blend από παλαιωμένα Μοσχάτα και επιλεγμένα αποστάγματα, που έχουν ωριμάσει για δεκαετίες, παλαιώνει σε βαρέλια, σε ειδικές συνθήκες. Η θερμοκρασία είναι ήπια και σταθερή ολοχρονίς. Η υγρασία διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Αν ήταν υψηλή, η εξάτμιση του οινοπνεύματος θα ήταν μεγαλύτερη από του νερού – αυτό το ποσοστό αλκοόλ που εξατμίζεται είναι γνωστό στην ποτοποιία ως Angel’s share. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο: εξατμίζεται περισσότερο νερό και έτσι προκύπτει ένα ποτό συμπυκωμένο, με έντονο άρωμα και υψηλότερο αλκοολικό βαθμό από αυτόν που είχε όταν τοποθετήθηκε στα βαρέλια. Μεστό, πολυδιάστατο, με φινέτσα και αρωματική δύναμη, είναι ένα εξαιρετικό ποτό, ταμάμ για τους λάτρεις των παλαιωμένων αποσταγμάτων, ένα ωραίο δώρο.


Σε ενημερωμένες κάβες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών