ΠΡΟΪOΝΤΑ

Σπιτικά και αρκαδικά

Στα άγονα βουνά της Γορτυνίας έχει στηθεί μια επιχείρηση που μαγειρεύει και παράγει παραδοσιακά προϊόντα καταπολεμώντας την ερήμωση των χωριών.

12.01.2011| Updated: 25.06.2021
Σπιτικά και αρκαδικά

Στα άγονα βουνά της Γορτυνίας έχει στηθεί μια επιχείρηση που μαγειρεύει και παράγει παραδοσιακά προϊόντα καταπολεμώντας την ερήμωση των χωριών.

Δύο βήματα από τη Στεμνίτσα, στην είσοδο του χωριού Ψάρι, στο δεξί μας χέρι, σε ένα πέτρινο κτίριο στεγάζεται το «Κέντρο Γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής» με μεγάλους χώρους εστίασης, καθώς και η βιοτεχνία της «Αρκαδιανής» που από το 1998 παράγει τραχανά, χυλοπίτες, γλυκά κουταλιού, σκαλτσουνάκια και καρυδοκουραμπιέδες. Ολα αυτά όμορφα συσκευασμένα σε πάνινα σακουλάκια ή σε γυάλινα βάζα. 

Το εργαστήριο είναι καλά εξοπλισμένο, πεντακάθαρο, ηλιόλουστο. Στις υπερσύγχρονες κουζίνες, που εξυπηρετούν τις δύο τραπεζαρίες, μαγειρεύονται: κόκορας με χυλοπίτες, αρνί γιουβέτσι, χοιρινό με σέλινο, μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα, υπόπικροι βολβοί (μια γκουρμέ αρκαδική ντελικατέτσα). Εδώ θα βρούμε φαγητά που από παλιά μαγείρευαν στη Γορτυνία ή και στην υπόλοιπη Αρκαδία. Ανάμεσα στο εργαστήριο και τη μεγάλη αίθουσα του εστιατορίου είναι το πωλητήριο. Παλιά ζυμωτήρια, σκάφες, πινακωτές λειτουργούν ως ράφια για τα έτοιμα προϊόντα που διατίθενται σε πολύ λογικές τιμές. Στον όροφο υπάρχει βιβλιοθήκη με 1.500 βιβλία μαγειρικής, 650 παλαιές εκδόσεις και εκατοντάδες μαγειρικά ντοκουμέντα. Επίσης, σε παλαιούς μπουφέδες εκτίθενται πάμπολλα παλιά αντικείμενα και μικροεργαλεία. 

Φτάνουμε ακολουθώντας την Εθνική Οδό που πάει στην Τρίπολη. Περνάμε την Τρίπολη προς Μεγαλόπολη. Από την Μεγαλόπολη συνεχίζουμε προς Καρύταινα. Στο 10ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης- Καρύταινας στρίβουμε δεξιά προς τα χωριά Ζώνη, Παλαμάρι, Ψάρι 

Τα προϊόντα της Αρκαδιανής φτάνουν σε αρκετά αθηναϊκά παντοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το τηλ.: 27910- 27.161 και 27910-27.162.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών