Στο τεύχος Απριλίου του «Γαστρονόμου», που κυκλοφορεί στις 18/4 με την «Καθημερινή», περνάμε «το αυλάκι» και διανύουμε την Πελοπόννησο απ’ άκρη σ’ άκρη για να καταγράψουμε την πλούσια ανοιξιάτικη και πασχαλινή κουζίνα της.
Στον βράχο της Μονεμβασιάς συναντήσαμε 4 καταξιωμένους, περήφανους Πελοποννήσιους σεφ, τσουγκρίσαμε αυγά και ήπιαμε γλυκό Μαλβαζία οίνο στα σοκάκια της πανέμορφης καστροπολιτείας. Μας διηγήθηκαν την ιστορία της μπαζίνας με σφέλα και μαύρη σταφίδα, ετοίμασαν μεσσηνιακό χούμους με ροβίτσα, τύλιξαν γαρδουμπάκια λεμονοριγανάτα, κι ένα έξοχο κατσικίσιο μπούτι με αγκινάρες και φρέσκια ρίγανη με συνταγή από την Έξω Μάνη.
Κλέφτικο – ένας «επαναστατικός» μεζές για το Πάσχα του ’21
Κατσικίσιο μπούτι με λεμονάτες αγκινάρες και φρέσκια ρίγανη
Εμπνευσμένος από την ιστορία της σταφίδας και του σταφιδίτη οίνου, ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγείρεψε μέσα σε ένα από τα πρώτα τσιμεντένια οινοποιεία των αρχών του 20ου αιώνα, ένα σερί από δημιουργικές μπουκιές, μεζέδες για το κρασί μας που θα μπορούσαν να γίνουν η μαγιά για ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο του μέλλοντος.
Για επιδόρπιο, ο Στέλιος Παρλιάρος εντρυφεί στο cheesecake, και μας γλυκαίνει μέσα από πέντε συνταγές του κόσμου.
Όλη η γεύση της παλιάς Ελλάδας. Ζουμερή και νόστιμη Πελοπόννησος!
Αυτή την Κυριακή, 18 Απριλίου με την «Καθημερινή»