PROMO

Στις Γλυκές Αλχημείες Μαρτίου: Τα παλιά γλυκά μεταμορφώνονται!

Στις «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν εκτάκτως το Σάββατο 5/3 με την «Καθημερινή της Κυριακής», ο Στέλιος Παρλιάρος μεταμορφώνει τα κλασικά γλυκά.

28.02.2022| Updated: 02.03.2022
Στις Γλυκές Αλχημείες Μαρτίου: Τα παλιά γλυκά μεταμορφώνονται!

Το πρώτο τεύχος «Γλυκές Αλχημείες» του 2022 είναι το τεύχος των μεταμορφώσεων. Σε αυτό θα παρακολουθήσουμε ένα μαγικό ταξίδι όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των γεύσεων μπλέκονται μεταξύ τους. Οι αέναες μεταμορφώσεις, οι καινούργιες δημιουργίες που ξεπηδούν από τον σπόρο του παλιού, οι εισαγόμενες μόδες, οι τάσεις που γεννιούνται η μία ως συνέχεια της άλλης, οι έξωθεν επιρροές, τα παραδοσιακά γλυκά που επίσης μας εμπνέουν, όλα αυτά μαζί γεννούν 35 καινούργιες συνταγές για γλυκά που δεν έχουμε ξαναφάει.

Αναλυτικά τα θέματα του τεύχους:

Τα παλιά γλυκά μεταμορφώνονται

Ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του επιστρέφουν στο παρελθόν για να το ανανεώσουν και μεταμορφώνουν τις παλιές συνταγές σε νέες πρωτότυπες δημιουργίες. Κάνουν την μπλακ φόρεστ κέικ, βάζουν ελαιόλαδο στη lemon pie, φτιάχνουν τη σεράνο… αλλιώς, βάζουν φουντούκι στη νουγκατίνα, κάνουν ένα τρίχρωμο μαρμπλ κέικ με πολτούς από τρία φρούτα και, αντί για αλμυρή καραμέλα, φτιάχνουν άλειμμα αλμυρού μελιού! 

Τα γαλατένια γλυκά της Άνοιξης

Μπαίνουμε στην Άνοιξη, οι μέρες μεγαλώνουν, η φύση ξυπνάει και εμείς λαχταράμε κρεμώδη, γαλατένια γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκα, γιαουρτένια σορμπέ, πανακότες, κρέμες, τούρτες και απίθανο μουχαλεμπί. 

Η ιστορία του τσουρεκιού

Ξέρετε από πού βαστάει το τσουρέκι; Γιατί είναι πλεχτό και τι συμβολίζει το κόκκινο αυγό που βάζουμε το Πάσχα; Εμείς ακολουθούμε το γενεαλογικό του δέντρο και μαθαίνουμε για τους μακρινούς συγγενείς του σε όλο τον κόσμο. Μπόνους, μια πρωτότυπη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τσουρέκι εμπνευσμένο από το γλυκό ψωμί «Κουλίτς» της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα πολλά πρόσωπα του χαλβά

Το απόλυτο μεσογειακό γλυκό, γνωστό παλαιόθεν στον αραβικό κόσμο, αφού έχουμε από το 1200 μ.Χ. καταγεγραμμένες συνταγές του, πολυαγαπημένο στην Τουρκία, όπου για χάρη του ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής δημιούργησε δίπλα στο παλάτι ένα εργαστήριο παραγωγής του, και με πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές στην Αίγυπτο, στη Συρία, στην Ινδία, στον Λίβανο κ.α. Στην Ελλάδα είναι το γλυκό που απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές τις ημέρες της νηστείας, αφού τον ετοιμάζουμε με σιρόπι και ελαιόλαδο, αλλά δεν λέμε ποτέ «όχι» στον πολίτικο χαλβά, φτιαγμένο με βούτυρο και γάλα. Εμείς τον δοκιμάζουμε με μπισκότα, με πραλίνα, σε μορφή κρέμας που σερβίρουμε σε ποτήρι, αλλά και σαν μηλόπιτα με βάση από χαλβά.

Γλυκά για την Άνοιξη και το Πάσχα

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με δέκα υπέροχα γλυκά, γεμάτα αρώματα. Γλυκά χαρούμενα και αλέγκρα, γλυκά που θέλουν να φαγωθούν με παρέα και που προμηνύουν γιορτές, καλέσματα και τα πρώτα ξεμυτίσματα σε αυλές και μπαλκόνια. Μπορούμε να τα απολαύσουμε από τώρα 

με διάφορες αφορμές, αλλά ο τελικός προορισμός τους είναι το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα! 

Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν εκτάκτως αυτό το Σάββατο, με την «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών