PROMO

Στο νέο τεύχος του Γαστρονόμου: Η μαγική κουζίνα της Ινδίας

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου είμαστε καλεσμένοι στο πιο φλογερό και φιλόξενο τραπέζι, στρωμένο με περίφημα πιάτα της Ινδίας.

02.10.2022| Updated: 07.10.2022
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Στο νέο τεύχος του Γαστρονόμου: Η μαγική κουζίνα της Ινδίας

40 ινδικές συνταγές που θα αλλάξουν τον χειμώνα μας

Μαγειρεύουμε τις πιο λιχούδικες και αγαπημένες ινδικές συνταγές: από το αρνάκι βινταλού, μέχρι το κοτόπουλο μπιριγιάνι.

Πετάμε στον αέρα ζυμαράκια και τα ψήνουμε στον παραδοσιακό φούρνο ταντούρ αλλά μαθαίνουμε και τα μυστικά για να τα κάνουμε εύκολα στο τηγάνι του σπιτιού μας.

Ζυμώνουμε νάαν και ψήνουμε κοτόπουλο ταντούρι.

 

Μαθαίνουμε την dosa, την ινδική κρέπα ΧL, τα momos, τα ινδικά ντάμπλινγκ και απολαμβάνουμε το φαγητό που περισσότερο από όλα σημαίνει «σπίτι» για τους Ινδούς, το εμβληματικό νταλ.

Ανοίγουμε το ντάπα, το μαγικό κουτί με τα μπαχαρικά, και καβουρδίζουμε σε ζεστό γκι φύλλα κάρι, γκάραμ μασάλα και τις περίφημες πιπερίτσες του Κασμίρ.

Ξυπνάμε τους γευστικούς μας κάλυκες με το πικάντικο κάρι με αρνί και μπασμάτι και δροσιζόμαστε με λάσσι, το παγωμένο ρόφημα με μάνγκο και γιαούρτι.

Κόβουμε με τα χέρια μας τραγανά παπαντάμ και αφράτα νάαν και τα βουτάμε σε αρωματικές ραΐτες και πλούσιες σάλτσες.

Πίνουμε ένα τσάι μασάλα και δεν αντιστεκόμαστε σε σιροπιαστά λουκουμαδάκια με ροδόνερο.

Της εποχής: Κουνουπίδι

Επίσης, δεν ξεχνάμε τις πρώτες ύλες της εποχής και σας δίνουμε 9 λόγους για να αγαπήσετε το κουνουπίδι: «steak» κουνουπιδιού, τραγανά «πατατάκια», αφράτες κροκέτες, κουνουπίδι «mac ‘n’ cheese » κ.ά.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα;

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης ετοιμάζει από σοκολατόπιτα και ψητό cheesecake σοκολάτας μέχρι λατρεμένες καριόκες, κέικ «σάχερ» και τούρτα σοκολάτας.

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την Καθημερινή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών