PROMO

Στο νέο Ζάχαρη & Αλεύρι: Παραμυθένια Χριστούγεννα

Το χειμωνιάτικο «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί από τις 18/11 στα περίπτερα γεμάτο γιορτινές εκπλήξεις.

16.11.2022| Updated: 22.11.2022
Στο νέο Ζάχαρη & Αλεύρι: Παραμυθένια Χριστούγεννα

Το συναίσθημα όταν φτιάχνεις και πετυχαίνεις ένα γλυκό είναι πάνω και πέρα από την ικανοποίηση. Είναι χαρά και αγαλλίαση – σχεδόν αγγίζει την ευτυχία. Σας ευχόμαστε φέτος τον χειμώνα να ζήσετε πολλές τέτοιες ευτυχισμένες στιγμές. Κι εμείς φροντίζουμε με τον τρόπο μας, με 60 γιορτινές και χειμωνιάτικες συνταγές που ελπίζουμε ότι θα σας αρέσουν.

Τα θέματα του τεύχους:

Σοκολατένια Χριστούγεννα

Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτα δεν γίνονται! Φτιάχνουμε τούρτες, cheesecakes και φαντασμαγορικά γλυκά για τα γιορτινά μας κεράσματα και αφήνουμε τη λαχταριστή σοκολάτα σε όλες τις μορφές να πρωταγωνιστήσει.

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κεράσματα

Κυπριακά φοινικωτά, γεμιστά κουραμπιεδάκια, τηνιακά «ψαράκια», γιαννιώτικος μπακλαβάς, βεροιώτικο ρεβανί, αλλά και μια εύκολη πουτίγκα με βασιλόπιτα και γλυκό μύρτιλο. Γυρίζουμε την Ελλάδα και την Κύπρο και συγκεντρώνουμε τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκά, για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με παραδοσιακό άρωμα.

Χριστουγεννιάτικα punch

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά… τραγουδάμε τσουγκρίζοντας στα ποτήρια μας ωραία, λουσάτα ποτά, που θα φτιάξουμε ειδικά για την περίσταση και θα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να δημιουργήσουμε αμέσως ατμόσφαιρα γιορτής από το να τους υποδεχτούμε με ένα punch.

Zεστές σοκολάτες για τα χειμωνιάτικα βράδια

Βυθιζόμαστε σε αφράτα μαξιλάρια μπροστά στο στολισμένο δέντρο ή στο αναμμένο τζάκι, βάζουμε να παίζει η αγαπημένη μας μουσική και απολαμβάνουμε ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα.

Τα γλυκά της φοντανιέρας

Η γνωστή Ελληνίδα σοκολατιέρισσα Μίνα Αποστολίδη, που έχει δική της σοκολατερί στο Βατερλό, μας δίνει επτά δικές της καταπληκτικές συνταγές για τρούφες, καριόκες και βενιζελικά. Καιρός να βρούμε πού έχουμε κρύψει τις φοντανιέρες.

Πορτοκαλόπιτα δεν είναι μόνο μία!

Παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα που παίρνει εξωτικά αρώματα, τάρτα πορτοκάλι που γίνεται απολαυστική με μπίτερ σοκολάτα, φλαν πορτοκαλιού που λιώνει στο στόμα και μια galette des rois που δεν θέλει συστάσεις. Αυτά και άλλα είναι τα πιο αρωματικά γλυκά κεράσματα του χειμώνα, με τα εποχικά ολόγλυκα πορτοκάλια!

Αλμυρές τάρτες της γιορτής και του χειμώνα

Ιδανικά πρώτα πιάτα στα γιορτινά μας τραπέζια, οι τάρτες αφήνουν πολύ χώρο για πειραματισμούς με τολμηρούς συνδυασμούς. Τι προτιμάτε; Με κολοκύθα, τζίντζερ και μπέικον ή με άγρια μανιτάρια; Ή μήπως μια κλασική κις λορέν;

Και δώρο: έξτρα τεύχος με γιορτινά ψωμιά

14 μοναδικές συνταγές από πανετόνε και στόλεν μέχρι χριστόψωμο και βασιλόπιτα

 

Το χειμωνιάτικο «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 18 Νοεμβρίου

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών