PROMO

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου: Μαγειρεύουμε με την κυρά της Κινάρου

Μια δύσκολη αποστολή, μία μοναδική εμπειρία. Η κυρά Ρηνιώ, μοναδική κάτοικος της Κινάρου, μας υποδέχεται στο νησί και μας δείχνει πώς νοστιμίζει η ζωή με τα λίγα.

07.09.2021

Η Κυρά της Κινάρου

Ταξιδεύουμε με ένα ψαροκάικο, μετά από πολλές δυσκολίες και με τα καλοκαιρινά μελτέμια να μας ζορίζουν για να βρούμε την κυρά της Κινάρου, τη θρυλική Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου, η οποία έμεινε μόνη της να φυλάει Θερμοπύλες, σε ένα ακριτικό νησί ανατολικά της Αμοργού, παρέα με τον σκύλο της και τα αγριοπούλια. Μαγειρεύουμε μαζί της ακούγοντας να μας διηγείται ιστορίες παλιές και τωρινές και στην πορεία ανακαλύπτουμε ότι δεν θέλει πολλά για να νοστιμίσει η ζωή. Κι αυτά τα λίγα θα τα βρούμε δίπλα μας.

Επιστροφή στο σχολείο

Καθόμαστε με τα παιδιά νοερά στο ίδιο θρανίο, επιστρέφοντας για μια στιγμή στα παιδικά μας χρόνια. Το κολατσιό που έχουμε στην τσάντα, το ταπεράκι της μαμάς (και του μπαμπά) είναι η γλυκιά καταφυγή μας στο διάλειμμα, η γέφυρα με το σπίτι. Τι καλό μας έβαλε σήμερα; Μήπως ένα από τα πρωτότυπα σάντουιτς ή κάποιο από τα υγιεινά σνακ που προτείνουν οι σεφ του Γαστρονόμου; Γιατί όχι; Σε αυτό το τεύχος ετοιμάσαμε έναν χρήσιμο οδηγό ιδεών, συνταγών και αγορών για να αναβαθμίσουμε το κολατσιό που παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και εμείς στο γραφείο.

Το Κυριακάτικο τραπέζι

Επιστρέφουμε στο άστυ και στην ωραιότερη τελετουργία των Ελλήνων, το Κυριακάτικο τραπέζι. Μαζεύουμε την οικογένεια για να ανταλλάξουμε τα νέα του καλοκαιριού και να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με ένα μοναδικό μενού με εξαίσιες λιχουδιές από τη Νένα Ισμυρνόγλου.

Οι κρέπες του Στέλιου Παρλιάρου

Επιστρέφουμε στο πιο τρυφερό γλυκό των παιδικών μας χρόνων, τις κρέπες. Ο Στέλιος Παρλιάρος τις απογειώνει σε πρωτότυπες συνταγές, όπως το τσίζκεϊκ με κρέπες και μπισκότα ή την τούρτα σοκολάτα με κρέπες ανεβάζοντας τον πήχη της απόλαυσης και της νοστιμιάς σε νέα ύψη.

Τα αγαπημένα μας σουβλάκια

Επιστρέφουμε στη ζωή στην πόλη και βρίσκουμε ξανά τα παλιά μας στέκια και τις αγαπημένες μας συνήθειες φαγητού και εξόδου. Σε αυτό το τεύχος συγκεντρώνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για σουβλάκι στην Αθήνα.

 

Ο «Γαστρονόμος» Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα την Κυριακή 12/09 με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών