PROMO

Τι τρώμε μετά τις γιορτές; «Λαχανικά του Χειμώνα»

Αυτή την Κυριακή ο δεύτερος τόμος με την Καθημερινή: καρότο, πράσο, κουνουπίδι, πατάτες

11.01.2022| Updated: 12.01.2022
Τι τρώμε μετά τις γιορτές; «Λαχανικά του Χειμώνα»

Αυτή την Κυριακή 16/01 με την Καθημερινή αποθεώνουμε τα «Λαχανικά του χειμώνα». Λαδερά, γιαχνί, σαλάτες, πίτες, μακαρονάδες και φίνα συμμαγειρέματα με ελαφριά κρεατικά και ψάρια είναι το αντίδοτο στις υπερβολές των γιορτών.

Στον δεύτερο τόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή από τη Βιβλιοθήκη Γεύσης του Γαστρονόμου, γνωρίζουμε τα γλυκά και πικάντικα πράσα, το τραγανό καρότο, το βουτυράτο κουνουπίδι, τις χορταστικές πατάτες και μαθαίνουμε τα μυστικά τους ως προς την αγορά, τη συντήρηση αλλά και τα ευφάνταστα μαγειρέματά τους.

Φουρνίζουμε το καρότο, το βάζουμε σε τραγανές τάρτες, το κάνουμε γλυκοπικάντικο τσάτνεϊ και συνοδεύουμε τα τυριά και τα αλλαντικά μας, αλλά και πλούσιες σαλάτες, σούπες και λιχούδικα γιαχνί. Έως και μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού το κάνουμε για να διατηρήσουμε σε βάζο τη γλύκα και το λαμπερό χρώμα του όλο τον χρόνο.

Έχει η πατάτα εποχή; Ναι, έχει και μάλιστα τρεις και τώρα είναι μάλλον είναι η καλύτερη! Ετοιμάζουμε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες από τη Μάνη, τον πιο εύκολο και νόστιμο πιρουνάτο πουρέ καθώς και τάρτες και απολαυστικά λαδερά.

Πρασόρυζα, πρασόπιτες, αχνιστά και πρασοσέλινα με αυγολέμονο έχουν την τιμητική τους. Όλα τα κάνει πιο νόστιμα το αγαπημένο μας πράσο.

Γνωρίζουμε όλα τα μυστικά του κουνουπιδιού και τους χίλιους δυο τρόπους να το απολαύσουμε: Από τριμμένο ωμό σε σαλάτες, μέχρι φουρνιστό, τηγανητό πανέ σε παρμεζάνα και μουσακά!

 

Λαχανικά του χειμώνα

Ο δεύτερος τόμος: καρότο, πράσο, κουνουπίδι, κολοκύθα, πατάτες, στις 16 Ιανουαρίου με την Καθημερινή της Κυριακής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών