PROMO

Τι τρώμε μετά τις γιορτές; «Λαχανικά του Χειμώνα»

Μια δίτομη έκδοση από τον Γαστρονόμο είναι το αντίδοτο στις υπερβολές των γιορτών. Αυτή την Κυριακή ο πρώτος τόμος με την Καθημερινή.

05.01.2022
Τι τρώμε μετά τις γιορτές; «Λαχανικά του Χειμώνα»

Αυτή την Κυριακή 09/01 με την Καθημερινή αποθεώνουμε τα «Λαχανικά του χειμώνα». Λαδερά, γιαχνί, σαλάτες, πίτες, μακαρονάδες και φίνα συμμαγειρέματα με ελαφριά κρεατικά και ψάρια είναι το αντίδοτο στις υπερβολές των γιορτών.

Στον πρώτο τόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή από τη Βιβλιοθήκη Γεύσης του Γαστρονόμου, γνωρίζουμε τη χαμαιλεοντική κολοκύθα, το δημοφιλές λάχανο, τη φίνα σελινόριζα, το τραγανό μπρόκολο και μαθαίνουμε τα μυστικά τους ως προς την αγορά, τη συντήρηση αλλά και τα ευφάνταστα μαγειρέματά τους.

Κάνουμε το λάχανο τουρσί όπως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά μαθαίνουμε και το διάσημο κίμτσι μαζί με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα διατροφικά οφέλη τους και τα διατηρούμε όλον τον χρόνο, κλείνοντας σε βάζο όλη τη γεύση τους. Ετοιμάζουμε τους πιο λιχούδικους λαχανοντολμάδες μέχρι λαχανόρυζα και κατσαρολάτα με μπίρα αλλά και πλούσιες λαχανοσαλάτες.

Κουφώνουμε την κολοκύθα και τη γεμίζουμε με νόστιμα καλούδια για ένα γιορτινό τραπέζι. Την κάνουμε επίσης σούπα, ψητή, μαγειρευτή και γλυκό του κουταλιού για τα πιο φίνα κεράσματά μας.

Μυρωδάτα λαδερά και γιαχνί γίνονται απίστευτα νόστιμα με τη σελινόριζα, την οποία μαθαίνουμε και να καθαρίζουμε σωστά.

Μαθαίνουμε επίσης να μαγειρεύουμε σωστά το μπρόκολο παίρνοντας το μέγιστο της νοστιμιάς του, χωρίς να μυρίζει, και ετοιμάζουμε από πίτα μέχρι ζεστή βελούδινη σούπα.

Λαχανικά του χειμώνα
Ο πρώτος τόμος: κολοκύθα, λάχανο, μπρόκολο, σελινόριζα, στις 9 Ιανουαρίου με την Καθημερινή της Κυριακής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών