PROMO

Το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι φέρνει τα Χριστούγεννα πιο κοντά

Στις 26 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Ζάχαρη & Αλεύρι» με αφιέρωμα στα Χριστούγεννα και 57 γιορτινές συνταγές-έκπληξη!

23.11.2021| Updated: 26.11.2021
Φωτογραφίες: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι φέρνει τα Χριστούγεννα πιο κοντά

Είμαστε μια ανάσα από την ομορφότερη περίοδο του χειμώνα, στρώσαμε τα χαλιά, στολίσαμε το σπίτι, φτιάχνουμε τις λίστες με τα δώρα που θα ανταλλάξουμε με τους δικούς μας αλλά και τις λίστες με τα ψώνια που θα κάνουμε για όλα τα φαγητά και τα γλυκά που θέλουμε να φτιάξουμε τα Χριστούγεννα. Φέτος ευτυχώς θα περάσουμε τις γιορτές με τους δικούς μας ανθρώπους και όχι κλεισμένοι ο καθένας στο σπίτι του και θέλουμε όλα να είναι στην εντέλεια. Δεν υπάρχει όμως λόγος για να αγχωνόμαστε. Ειδικά για τα γλυκά. Γιατί από τις 26 Νοεμβρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα το χειμωνιάτικο τεύχος του «Ζάχαρη & Αλεύρι» με πλούσια χριστουγεννιάτικη ύλη, μαζί με ωραίες συνταγές για χειμωνιάτικα κεράσματα με φρούτα της εποχής. Έχουμε και λέμε:

  • Εύκολοι κορμοί

Τι γλυκό θα σερβίρουμε ανήμερα την ημέρα των Χριστουγέννων; Οι συνταγογράφοι μας μας δίνουν πέντε συνταγές για πανεύκολους χριστουγεννιάτικους κορμούς με γεύσεις όπως τσίζκεϊκ, μελομακάρονο αλλά και σοκολατένιοι κορμοί μωσαϊκό. Δεν λείπει όμως και ένας vegan (νηστίσιμος) κορμός για όσους δεν τρώνε ζωικά προϊόντα, αλλά κι ένας κορμός με στέβια για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη.

  • Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κέικ

Τι θα κεράσουμε τους φίλους που θα έρθουν να δούμε ταινίες και να παίξουμε επιτραπέζια; Τι θα κεράσουμε τους γονείς που θα έρθουν να περάσουν χρόνο με τα εγγόνια τους μέσα στις γιορτές; Τι θα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μαζί με τον καφέ; Υπέροχα χειμωνιάτικα κέικ και μπισκότα φυσικά, όπως κέικ με μάρτσιπαν, κέικ με φιστίκι Αιγίνης ή μαστιχωτά τζίντζερ μπισκότα.

  • Γλυκά με μέλι

Χριστούγεννα χωρίς μέλι απλά δεν είναι Χριστούγεννα! Στο «Ζάχαρη & Αλεύρι» θα βρούμε συνταγές για παραδοσιακά και σύγχρονα γλυκά με μπόλικο μέλι, όπως τα παραδοσιακά ξεροτήγανα με ζαφορά της Κιμώλου, τις φωτοπίτες που είναι λουκουμάδες που φτιάχνουν στην Αμοργό ανήμερα των Φώτων, το πολύ ιδιαίτερο σαραγλί της Θάσου που γίνεται με τρία σπιτικά φύλλα σουρωμένα, μπόλικο ελαιόλαδο και καρύδια αλλά και κέικ με αχλάδι και βουτυρόκρεμα μελιού.

  • Οι βασιλόπιτες του 2022

Έξι μοναδικές βασιλόπιτες θα βρούμε επίσης στο περιοδικό, για να κόψουμε την Πρωτοχρονιά. Από την αυθεντική πολίτικη βασιλόπιτα που είναι σαν τσουρέκι και έχει αρώματα από μαστίχα και μαχλέπι, μέχρι βασιλόπιτα-κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι, βασιλόπιτα vegan, μία απλή και εύκολη βασιλόπιτα, αλλά και μία πολύ σπέσιαλ βασιλόπιτα με μήλα και γλάσο καραμέλας και όχι μόνο…

  • Χειμωνιάτικα γλυκά κουταλιού

Δεν παραλείπουμε τέτοια εποχή να αξιοποιήσουμε τα φρούτα του χειμώνα φτιάχνοντας τα πιο αγαπημένα γλυκά κουταλιού. Το «Ζάχαρη & Αλεύρι» μάς δίνει συνταγές για γλυκό από φλούδα λεμονιού, γλυκό κουταλιού κυδώνι, γλυκό φιρίκι, ολόκληρο νερατζάκι και υπέροχο γλυκό κουταλιού κάστανο.

  • Και αν περίσσεψε; Φτιάξ’το αλλιώς!

Υπερβάλλατε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες και σας έμειναν; Περίσσεψε μήπως και τσουρέκι ή βασιλόπιτα; Κανένα πρόβλημα. Φτιάξτε κάποια από τα γλυκά που σας προτείνουμε και ανακυκλώστε τα! Τσίζκεϊκ και καριόκες με μελομακάρονα, μωσαϊκό ή τρουφάκια από κουραμπιέδες, άλειμμα με μελομακάρονο και σοκολάτα, τιραμισού με τσουρέκι. 

  • Δώρο, ένα έξτρα τεύχος με κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Μια συλλογή με 14 αγαπημένες συνταγές για τα κλασικά κεράσματα των Χριστουγέννων. Θα βρείτε από τις απλές συνταγές της γιαγιάς μέχρι vegan εκδοχές τους και από παραδοσιακές όπως τα ισλί και τα φοινίκια μέχρι μοντέρνες συνταγές όπως οι γεμιστοί κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα με σοκολάτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών