ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτα γλώσσας με ζυμαρικάΦιλέτα γλώσσας με ζυμαρικά
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το άχνισμα  

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσες αχνιστές με λαδολέμονο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τα δαφνόφυλλα, τα πιπέρια, το κρασί, το σκόρδο και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
  4. Σε ένα ταψί που να χωράει τις γλώσσες σε μία στρώση, απλώνουμε τα φρέσκα μυρωδικά που έχουμε, σχηματίζοντας ένα πλέγμα πάνω στο οποίο θα ακουμπήσουμε μετά τις γλώσσες.
  5. Σουρώνουμε το υγρό της κατσαρόλας και το ρίχνουμε στο ταψί.
  6. Ακουμπάμε τις γλώσσες, σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο.
  7. Ψήνουμε τις γλώσσες για περίπου 10 – 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσουν οι γλώσσες.

Λαδολέμονο

  1. Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Σερβίρισμα

  1. Όταν οι γλώσσες είναι έτοιμες τις βάζουμε με σπάτουλα μία-μία (προσέχοντας να μη διαλυθούν) στα πιάτα.
  2. Τις αλείφουμε με ελάχιστο λαδολέμονο (ώστε να το απορροφήσουν έτσι όπως θα είναι ζεστές) και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπολάκι στο τραπέζι για να σερβίρεται ο καθένας μόνος του.
  3. Συνοδεύουμε, τις γλώσσες αχνιστές με λαδολέμονο, με λαχανικά στον ατμό.

Chardonnay χωρίς βαρέλι, Viognier από τα εκλεκτά του ελληνικού αμπελώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών