ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρεςΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρες
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψάρι αγκινάρες και άγρια χόρτα, ξεκινάμε και χοντροκόβουμε τα μυρωδικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε το κρεμμύδι με τις αγκινάρες και τα χόρτα για 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λεμόνι, 150 ml νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  5. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και ανοίγουμε μια «λακκούβα» για να βάλουμε τις φέτες ψαριού. Περιχύνουμε το ψάρι με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα του ψαριού από το κόκαλο.

Φουλ στο άρωμα! Συμπληρώστε με ένα Sauvignon blanc, Viognier, ίσως κι ένα κρητικό λευκό χαρμάνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών