10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Κομμάτια: 4-6Για το σερβίρισμα:
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το κύμινο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το αυγό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
- Σκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, για να αναμειχθούν τα αρώματα και παράλληλα να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται εύκολα.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
- Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε 8 μεγάλους κεφτέδες.
- Στη συνέχεια τους πλάθουμε με τις παλάμες μας για να γίνουν μακρόστενοι, στο κλασικό σχήμα του κεμπάπ, γύρω από σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα σουβλάκια εκεί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά συνολικά στη δεύτερη σκάλα από πάνω, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Στο χρόνο αυτό και σε δυνατό γκριλ, τα κεμπάπ γίνονται πολύ ρόδινα και τραγανά εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό παραμένουν αρκετά ζουμερά.
Σερβίρισμα
- Λαδώνουμε ελαφρώς τις πίτες και τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μοιράζουμε τις πίτες στα πιάτα.
- Σε κάθε πίτα μοιράζουμε κομμάτια ντομάτας, κρεμμυδιού και μαϊντανό και πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Βάζουμε από ένα κεμπάπ σε κάθε πίτα και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με γιαούρτι στραγγιστό, σκέτο ή αναμεμειγμένο με λίγο λιωμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη και αλατοπίπερο.