7' μαγείρεμα
Σύνολο: 7'
Υλικά
Τεμάχια: 24Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για το πικάντικο ψητό μαστέλο με πιπεριές ξεκινάμε και κοπανίζουμε μέσα στο γουδί τον μαραθόσπορο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε τις φέτες τυριού με το μείγμα μπαχαρικών και το ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει λίγο.
- Στραγγίζουμε και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λεπτές λωρίδες.
- Κόβουμε το τυρί σε τρίγωνα.
- Βάζουμε πάνω από κάθε τρίγωνο 1 λωρίδα πιπεριά και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Στύβουμε το λάιμ ή 1 το μικρό λεμόνι, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.