ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμπιφτέκια βίντεοΜπιφτέκια (βίντεο)
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 5-6

Για τη γέμιση

Για τον κιμά

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Αλατίζουμε το λάχανο, το τρίβουμε με τα χέρια μας και το αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά, να βγάλει τα υγρά του.
  2. Το πιέζουμε με τα χέρια μας να στραγγίξει καλά και να μειωθεί σε όγκο, το αδειάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Μπιφτέκια

  1. Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  2. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τoν κιμά.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια.
  4. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  5. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ.
  7. Aν μας περισσέψει γέμιση, τη σερβίρουμε δίπλα στα μπιφτέκια, σαν σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών