ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓρήγορη πίτσα με μελιτζάνες, φέτα και ροδέλες ντομάταςΓρήγορη πίτσα με μελιτζάνες, φέτα και ροδέλες ντομάτας
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Για την απίθανη πίτσα της στιγμής με αρακά, ντοματίνια και μοτσαρέλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τον στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά με το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να λαδωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι της πίτσας.
  5. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα του αρακά, βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμάρι και να ροδίσει η πίτσα στην επιφάνεια.

Συνοδεύουμε με: Μια ροζέ νησιώτικη Μανδηλαριά!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών