ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνοΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο
40' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τη χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια, σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα.
  2. Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από τα πλευρώτους και κόβουμε το κάτω μέρος από τα ποδαράκια των λευκών μανιταριών και των πορτομπέλο αν είναι σκληρά.
  3. Κόβουμε τα λευκά μανιτάρια στα 2 (αν είναι μικρά) ή στα 4 (αν είναι μεγάλα), τα πλευρώτους και τα πορτομπέλο σε κύβους.
  4. Αν βρούμε κανθαρέλες και τρομπέτες, τις αφήνουμε άκοπες, γιατί είναι μικρές και έχουν ωραίο σχήμα.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι με 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι, σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  7. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι που βάζουμε να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε διαδοχικά και σε δόσεις τα λευκά μανιτάρια, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους για 4-5 λεπτά το κάθε είδος, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Κάθε δόση μανιταριών που σοτάρουμε την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  9. Αφού σοτάρουμε και τα 3 είδη μανιταριών και τα βάλουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό που να τα καλύψει καλά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  10. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ξαφρίζουμε (με κουτάλα σερβιρίσματος και όχι τρυπητή).
  11. Στα 20 λεπτά, προσθέτουμε τις τρομπέτες και τις κανθαρέλες (αν τις χρησιμοποιήσουμε), τον κόλιανδρο και το τζίντζερ.
  12. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  13. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα να καλύψουμε τα μανιτάρια (θέλει προσοχή να μη βάλουμε πολύ νερό, γιατί θα γίνει άνοστη η σούπα).
  14. Τότε, δηλαδή στα 10 λεπτά, ρίχνουμε τη ρόκα και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  15. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
  16. Προσθέτουμε σε δόσεις αρκετό από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας, ώστε να ζεσταθεί το αυγολέμονο, και αυγοκόβουμε τη σούπα.
  17. Σείουμε την κατσαρόλα, με την χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια, να πάει το αυγολέμονο παντού και αλατοπιπερώνουμε.

Sauvignon Μαλαγουζιά Μαντινεία Traminer Nτεμπίνα

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών