ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτάκος με αντζούγιες, ντομάτες και κρίταμοΝτάκος με αντζούγιες, ντομάτες και κρίταμο
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το πέστο κάππαρης

Διαδικασία

  1. Για τον ντάκο με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη, πιπέρι και τους ηλιόσπορους (ή τα καρύδια ή τα κουκουνάρια) και τα δουλεύουμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε οι ντομάτες να ψιλοκοπούν, αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
  4. Βρέχουμε πολύ ελαφρά τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το πέστο και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
  5. Αν θέλουμε, περιχύνουμε τον ντάκο με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.

Στον ποτήρι μας : Μια ρετσίνα Μεσογείων με οξύτητα και άρωμα πεύκου που ταιριάζει με τη φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών